آژيرقرمز وزارت بهداشت براي سبزيجات آلوده

 

ماجراي آلودگي‌ها در مواد و محصولات مختلف غذايي از سال‌ها پيش شروع شده و گويا نمي‌توان پاياني براي آن متصور شد.

پس از طرح آلودگي مواد غذايي نظير برنج‌ها و گوشت‌هاي وارداتي، سوسيس و کالباس‌ها به عنوان پاي ثابت و هميشگي آلودگي‌هاي غذايي، شيرخشک‌هاي چيني، آبليمو و‌… اخيرا وجود روغن پالم در لبنيات پرچرب به اثبات رسيد و واکنش وزارت بهداشت را تا مرحله ارايه گزارش به رييس‌جمهور و تاکيد بر شناسايي متخلفان و جلوگيري از ورود محصولات‌شان به بازار به دنبال داشت. پس از ماجراي «پالم در محصولات پرچرب برخي صنايع لبني» وزارت بهداشت در اقدامي ديگر که البته جرقه‌هاي آن از مدتي پيش زده شد، به مبحث آلودگي و باقيمانده سموم در ميوه‌ها، سبزيجات و صيفي‌جات ورود کرده و قصد دارد تا پايان امسال تصوير دقيقي از اين موضوع ارايه دهد.

دکتر رسول ديناروند، رييس سازمان غذا و دارو و معاون وزير بهداشت در گفت‌وگو با ايسنا در اين باره گفت: در برنامه داريم که تا پايان سال 93 از وضعيت آلودگي و باقيمانده سموم در آن دسته از ميوه‌ها، سبزيجات و صيفي‌جاتي که در سبد مصرفي مردم به عنوان اقلام اصلي محسوب مي‌شوند، تصوير دقيقي به دست آوريم. ضمن حمايت از توليد‌کنندگان مسئول و دلسوز، در برخورد معدود متخلفيني که در هر قشري ممکن است وجود داشته باشند، جدي هستيم.

وي گفت: در اين زمينه با وزارت جهاد کشاورزي نيز به صورت کامل همکاري داريم و به اين منظور تفاهم‌نامه‌اي امضا شده است. اين هماهنگي با شهرداري تهران نيز وجود دارد و تفاهم‌نامه مربوطه نيز به امضا رسيده است. تا به اين ترتيب اطمينان پيدا کنيم که فرآورده‌هاي کشاورزي، ميوه و سبزيجاتي که مردم استفاده مي‌کنند، سالم هستند.

ديناروند در اين باره افزود: البته اين محصولات، فرآورده‌هايي نيستند که بتوانيم تک به تک آنها را کنترل کرده و بعد از آن اجازه مصرف آن داده شود. بنابراين بايد به جهتي حرکت کنيم که «توليد» سالم شود.

وي ادامه داد: خوشبختانه با وزارت جهاد کشاورزي اين تفاهم وجود دارد که در مناطقي که آلودگي‌ها بالاست، بتوانيم در اين مناطق تغيير نوع کشت داده يا نوع سم پاشي و اين قبيل موارد را اصلاح کنيم تا به اين ترتيب سلامت مردم حفظ شود.

رييس سازمان غذا و دارو در خاتمه درباره انجام اقدام ويژه بررسي وضعيت سلامت ميوه، سبزيجات و صيفي‌جات در تهران، گفت: از آنجا که تهران از جمعيت بالايي برخوردار است و درصد بالايي از ورودي ميوه و سبزيجات استان‌هاي ديگر به تهران مربوط مي‌شود، جهت بررسي وضعيت سلامت اين محصولات، تفاهم‌نامه‌اي با سازمان ميادين ميوه‌و‌تره‌بار تهران به امضا رسيده و اقداماتي در اين زمينه نيز در دست انجام است.