مالتودکسترین چیست؟ مالتودکسترین یک مکمل غذایی است که از دانه نشاسته تولید می شود. در ایالات متحده، معمولا از ذرت تولید می شود، اما می توان آن را از برنج، سیب زمینی و گندم تولید کرد. نشاسته از طریق فرایندی به نام هیدرولیز جزئی، که از آب، آنزیم ها و اسید ها برای ایجاد یک پودر سفید محلول در آب استفاده می کند، بدست می آید. جالب توجه است، روش هیدرولیز جزئی حاوی مالتودکسترین با محتوای کمتر از ۲۰ درصد قند است. با این حال، هیدرولیز کامل باعث تشکیل جامدات شربت ذرت می شود که بیش از ۲۰ درصد قند دارد.
کاربرد مالتو دکسترین:
پودر مالتودکسترین به عنوان یک تثبیت کننده، شیرین کننده و ضخیم در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده استفاده می شود. این پودر در انواع محصولات مانند گوشت، سس، سالاد، مخلوط ادویه، سوپ ومحصولات پخته شده، ماست، میله های تغذیه، شیرین کننده های بدون قند (نگاهی دقیق به شیرین کننده استویا!) و جایگزینی برای خوردن غذا است. مالتودکسترین آسان و ارزان است و باعث می شود که تولید کنندگان مواد غذایی در موارد مختلف از آن استفاده کنند.
آیا مالتودکسترین برای بدن مضر است؟
دو جزء برای هر عنصر وجود دارد، و مالتودکسترین متفاوت نیست. در حالی که از لحاظ فنی بودن یک کربوهیدرات پیچیده به دلیل محتوای کم قند است، مالتودکسترین دارای شاخص گلیسمی ۱۳۰ است. شاخص گلیسمی بالا این بدان معناست که آن از طریق سیستم گوارش و بسیار سریع به جریان خون می رود. این می تواند مفید باشد برای کمک به بهبود عضلات در حال تمرین سخت، همراه با پروتئین، و یا برای حفظ شما در طول تمرین بسیار شدید مانند راهپیمایی طولانی در حال اجرا و یا دوچرخه سواری. با این حال، شاخص گلیسمی بالای آن دغدغه ما برای افرادی که استفاده روزمره این ماده را دارند است که به دنبال میان وعده های سالم و یا نوشیدنی سریع برای خوردن هستند. از آنجا که این شاخص گلیسمی بالا است، مالتودکسترین می تواند قند خون را به سرعت افزایش دهد. اگر در هیچ موردی استفاده نشود، مانند تعمیر عضلات و یا انرژی برای ورزش، آن به عنوان چربی ذخیره می شود. هنگامی که بدن این پروسه را چندین بار تجربه می کند، مقاومت انسولین و دیابت می تواند نتیجه شود. هنگامی که به هر غذا یا عنصر نگاه می کنید، مهم است که نه فقط پردازش داشته باشید بلکه باید منبع را در نظر بگیرید. ایمن است که فرض شود بیشتر از مالتودکسترین مورد استفاده در محصولات غذایی تغییری در ژنتیکی داشته باشد، زیرا بیش از ۸۰ درصد ذرت در این کشور GMO است.
ارگانیزم های اصلاح شده ژنتیکی (GMOs) محصولات گیاهی یا گوشتی هستند که DNA خود را در آزمایشگاه توسط ژن های گیاهان، حیوانات، ویروس ها یا باکتری ها تغییر داده اند. در حالیکه FDA نیازی به آزمایش ایمنی برای GMO ندارد، افزایش تحقیقات مستقل، GMO را به یک عارضه از مسائل بهداشتی شامل آلرژی، سمیت اندام، سرطان، آلزایمر و دیگران مرتبط کرده است. اگر میخواهید از غذاهای اصلاح شده ژنتیکی کنار بیافتید، به دنبال برچسب «گواهی غیر پروژه GMO» باشید.
کمد و یخچال خود را باز کنید و شروع به خواندن فهرستی از مواد تشکیل دهنده کنید. مالتودکسترین را در چندین غذا پیداخواهید کرد، مخصوصا آنهایی که اغلب مصرف می کنید. ممکن است بخواهید گزینه هایی را انتخاب کنید که مالتودکسترین ندارند. اگر مشکلات قند خون یا مشکل مدیریت وزن دارید، ایده خوبی است که این عنصر را به طور کامل از بین ببرید.