ارزیابی حساسیت به محصولات GMO

به گزارش فود کلینیک( European Food Safety Authority (EFSA راهنمایی های تکمیلی در مورد حساسیت به منظور تقویت بیشتر ارزیابی ریسک از گیاهان اصلاح شده ژنتیکی (GM) منتشر کرده است. این سند تحولات جدید علمی و نظارتی را در نظر می گیرد ، که مکمل توصیه ها در راهنمایی ها و مقررات موجود است.

نکات کلیدی چیست؟
راهنمایی جدید مربوط به سه حوزه خاص است:

واکنشهای ایمنی نامطلوب غیر IgE به واسطه مواد غذایی ، گروه بزرگی از بیماری ها را تشکیل می دهد که بیشتر در دوران کودکی رخ می دهد. در حال حاضر بیماری سلیاک بهترین مشخصه این بیماری ها است . این راهنمایی توصیه های مفصلی در مورد چگونگی ارزیابی خطر پروتئین های جدید در گیاهان GM که باعث بیماری سلیاک می شوند ، ارائه می دهد.

آزمایشات قابلیت هضم آزمایشگاهی اطلاعات ارزشمندی در مورد نحوه رفتار یک پروتئین تازه ایجاد شده در یک گیاه GM در هنگام هضم ، بخش مهمی از ارزیابی ایمنی کلی ارائه می دهد. رهنمودهای جدید نشان می دهد اصلاحات در نحوه انجام آزمایشهای آزمایشگاهی فعلی و پیشنهاد شده است تا ارزش افزوده آنها را در طی یک دوره موقت دو ساله ارزیابی کنند.

ارزیابی آلرژی زایی درون زا تضمین می کند که اصلاح ژنتیکی بر میزان آلرژن های موجود در گیاه GM نسبت به همتای معمولی آن تأثیر منفی ندارد. این سند راهنمایی اطلاعات تکمیلی مفصلی درباره نحوه رسیدگی به این نیاز ارائه می دهد.

نتیجه گیری موفقیت آمیز از پروژه آزمایشی:
انتشار این سند راهنمایی ، یک پروژه آزمایشی دو ساله را به نتیجه نهایی می رساند. هدف EFSA افزایش تعامل با ذینفعان در فرآیندهای علمی خود به عنوان بخشی از ابتکار عمل EFSA Open بود.

یک گروهکاری  هشت نفره در طول تدوین این سند به عنوان نهاد مشورتی عمل کرده است. همه طرف های درگیر توافق کردند که روند علمی از این رویکرد فراگیر بهره مند شود.

 

یادداشت ها به ویراستاران:
ایمونوگلوبولین (E (IgE نوعی آنتی بادی است که در پاسخ به آلرژن توسط سیستم ایمنی بدن تولید می شود. واکنش ایمنی بدون واسطه IgE مواردی است که سایر واسطه های بدن درگیر آن هستند.

منبع :https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/170622

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن