اسماعیل خاتمیمقدم امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری با بیان اینکه با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مصرف شیر خام فله در میان مردم افزایش یافته است، اظهار داشت: این مسئله میتواند سبب رشد بیماری تب مالت، سل و سایر بیماریهای مرتبط شود.
وی بیان داشت: عدم آگاهی مردم از تفاوت شیر خام و شیر پاستوریزه و نگاه اشتباه ارگانیک بودن به شیر سنتی منجر به گرایش مصرفکننده به سمت شیر خام فله شده است.
رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران تصریح کرد: شیرهایی که در مراکز عرضه شیر به صورت فله عرضه میشود عموماً شیرهایی است که به دلیل وجود آلودگیها یا عدم تطابقها، قابل جذب توسط کارخانجات لبنی نیستند و با توجه به گرمی هوا احتمال استفاده از مواد نگهدارنده غیرمجاز در آنها بالاست.
خاتمیمقدم افزود: در مراکز عرضه شیر فله هیچگونه نظارت یا آزمونی برای صحهگذاری کیفی آن نیز وجود ندارد.
وی با اعلام اینکه سال گذشته معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل دامپزشکی و سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با همکاری تشکلهای استان با مقوله فلهفروشی در سطح استان برخورد کردند، گفت: در این راستا فعالیت برخی از این مراکز در حد قابل قبول کاهش یافت و حتی برخی متوقف شدند.
رئیس انجمن صنایع غذایی مازندران اظهار داشت: به دلیل تقاضای بازار در ماه مبارک رمضان باز نیز شاهد رشد مراکز عرضه شیر فله هستیم که با ادعاهای واهی مبنی بر تازه بودن، شیرهای بدون شناسنامه کیفی را به مصرفکنندگان ارائه میکنند.
خاتمیمقدم ضمن هشدار به دلیل خطر شیوع بیماری تب مالت و سل، از مسئولان بهداشتی مازندران به ویژه اداره کل دامپزشکی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و نیز صدا و سیما و اصحاب رسانه خواستار شد با اطلاعرسانی مناسب و نیز برخورد با مراکز غیرمجاز عرضه شیر خام از عوارض احتمالی قابل پیشبینی جلوگیری کنند.
وی با تاکید بر اینکه کمبودی در زمینه تولید شیر در سطح بازار وجود ندارد، خاطرنشان کرد: صنایع لبنی مازندران همزمان با افزایش تقاضای شیر در ماه مبارک رمضان تولید شیر پاستوریزه را افزایش دادند.
– See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930414001048#sthash.ZGGFFc2A.dpuf