ميوه و سبزي منابع خوب پتاسيم است و بيماران مبتلا به فشار خون با مصرف روزانه مواد غذايي حاوي پتاسيم مي توانند فشار خون خود را کنترل کنند.
مرضيه شناور مسئول گروه بهبود تغذيه جامعه دانشگاه علوم پزشکي شيراز با بيان اين مطلب تصريح کرد: کنترل فشار خون در بيماران مبتلا به پرفشاري خون، از محورهاي مفهوم خودمراقبتي است. ميوه و سبزي هم منابع خوب پتاسيم است بنابراين بيماران مبتلا به فشار خون بايد از ميوه و سبزي با رنگ هاي متنوع استفاده کنند، زيرا مصرف روزانه مواد غذايي حاوي پتاسيم به کنترل فشار خون کمک مي کند.وي تاکيد کرد: اين بيماران بايد مصرف نمک را بسيار محدود کنند و سرسفره نمکدان نگذارند. هنگام طبخ غذا از مقدار بسيار کمي نمک يددار و تصفيه شده استفاده کنند.وي يادآور شد: مي توان براي طعم دار کردن غذاها، انواع ادويه، چاشني ها، آبليمو، آب نارنج و سبزيجات معطر را جايگزين نمک کرد. ضمن اين که بايد مصرف انواع کمپوت، کنسرو، نوشابه و آب ميوه صنعتي و سس هاي آماده را به حداقل رساند. اين نکته را هم نبايد فراموش کرد که بيشتر غذاهاي آماده، فست فودها، سوسيس، کالباس و همبرگر داراي مقدار زيادي نمک و چربي است که مصرف مداوم و زياد آن خطر چاقي، چربي خون بالا، فشار خون بالا و همچنين بيماري هاي قلبي را افزايش مي دهد.