تنقلات شور ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک (MetS) را56 ٪ افزایش می دهد:
مطالعه توسط آنا بونا ر در 16 جولای 2014
مصرف بالاتر ازحد تنقلات پر انرژی و شور ممکن است یک عامل در توسعه سندرم متابولیک (با توجه به تحقیقات پژوهشگران ایرانی ) باشد.
این مطالعه در مجله تغذیه به چاپ رسید،که تاثیر تنقلات پر انرژی و تنقلاتی که دارای مواد غذایی فقیر هستند بر بروز سندرم متابولیک (MetS) تست شده بود.
خطر ابتلا به سندرم متابولیک در افرادی که بالاترین مصرف تنقلات شور را داشتند تا50٪ افزایش یافته بود. محققان گفتند، تنقلات پرانرژی ممکن است خطر قابل توجهی ، حتی در دوره نسبتاً کوتاه سه ساله ، را به وجود آورند.
دراین مطالعه بیان شده است که مصرف بیسکویت و کیک، شکلات و آب نبات و نوشابه تنقلات پرانرژی ،ممکن است خطر قابل توجهی در ابتلا به سندرم متابولیک ،حتی در دوره نسبتاً کوتاه سه ساله، را به وجود آورند. پژوهشگراندر تاریخ 27/08/2014 اعلام کردند که ممکن است علت به وجود آمدن سندروم متابولیک ، تنقلات پر انرژی باشند .
جوان و غیر فعال
به عنوان یک اختلال چند عاملی مشترک، سندرم متابولیک شامل چاقی شکمی، مقاومت انسولینی، دیس لیپیدمی، و فشار خون بالا، که در نهایت می تواند منجر بهبیماری های قلبی عروقی و دیابتشوند.
پژوهشگران گفتند، این بیماری عمدتاً به علت شیوه زندگی بی تحرک و همچنین مصرف بالای غذاهای فراوری شده و نوشیدنی های شیرین ایجاد می شود.
مطالعاتی انجام شد ه نشان می دهد که شیوع سندرم متابولیک در کشورهای در حال توسعه در طول دو سال گذشته با افزایش مصرف مواد غذایی پر انرژی و مواد غذایی فقیرافزایش یافته بود.
در مرحله اول که بیش از 15000 نفر است ، 2799 نفر ازبزرگسالان انتخاب شدند ( که 1129
مردان و 1438 زنان ) گروه سنی 19 تا 70 ساله در مطالعه نهایی قرار گرفتند.
این مطالعه نشان داد که سن مصرف کنندگان با بالاترین مصرف اسنک پر انرژی کمتر از میانگین (33.8 سال در مقایسه با 43.1 از متوسط نمونه) بود.
این مطالعه به مدت 3 سال در چارچوب مطالعه قند ولیپید تهران (TLGS) انجام شد.
یک رویکرد آینده نگر در مطالعه قند و لیپید تهران نویسنده:
پ. میرمیران، زهرا بهادران، ه. دلشاد، ف. عزیزی