جمعه , ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
خانه / آینده پژوهی / تولید محصولات کشاوزری و غذا به شیوهٔ پایا در دُبی
گیاه خواری

تولید محصولات کشاوزری و غذا به شیوهٔ پایا در دُبی

به گزارش فودکلینیک و به نقل از یورونیوز:
پایایی در تولید محصولات غذایی بیش از پیش اهمیت یافته و امارات در این زمینه نیز پیشگامی‌هایی داشته است. این برنامهٔ زیر ذره‌بین نگاهی به این پیشگامی‌ها دارد.

«امارات بیو فارم» بزرگترین تولیدکنندهٔ خصوصی میوه و سبزیجات اُرگانیک در امارات است و در جشنوارهٔ سالانهٔ خود به شرکت‌کنندگان دربارهٔ مزیّت‌های کشاورزی پایا آموزش‌ می‌دهد. در امر تولید پایا، نه تنها کاستن از دورریز، که فرآیند از سر زمین تا سر سفره نیز مهم است.

محصولات فصل؛ از سر زمین تا سر سفره
یزن القضمانی، مدیر اجرایی این شرکت می‌گوید: «مفهوم از سر زمین تا سر سفره، به‌تازگی رشد کرده و اساس آن استفاده از محصولات فصلی است. هرچه میوه و غذای شما تازه‌تر باشد مقوی‌تر است و چون از راه دور هم نمی‌آید، آلودگی سوخت ناشی از حمل و نقل را هم ندارد.»

بسیاری که امروز به این جشنواره آمده‌اند می‌خواهند علاوه بر چشیدن طعم محصولات تازه، چیزی هم به دانسته‌های خود دربارهٔ آنچه می‌خوریم اضافه کنند.

در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، زمین‌های قابل کشت تنها یک درصد است و بیش از ۵۰ درصد منابع آب صرف آبیاری کشاورزی می‌شود. این در حالی است که این کشورها ۹۰ درصد محصولات خوراکی خود را وارد می‌کنند.

جشنوارهٔ دیگری با موضوع صنعت خوراک پایا در محدودهٔ جمیرا برپا شده است. شرکت وجی‌تِک شیوه‌ای ابداع کرده است که با آن می‌توان روند تولید محصولات کشاورزی را ردیابی کرد.

همانت یولکا، بنیانگزار شرکت وجی‌تِک می‌گوید: «آدمی دیگر کنجکاو نیست که بداند غذایش از کجا می‌آید. مثلا یک گوجه فرنگی، شما نمی‌دانید از کجا آمده و این مسأله‌ای بود که ما می‌خواستیم آن را حل کنیم. بنابراین فناوری را به‌کار گرفتیم و نوعی کیوآ‌ر کد ساختیم. این کد به شما یک لینک می‌دهد که همه چیز را دربارهٔ محصول کشاورزی دارد، مثلا نشان می‌دهد که این ذرت یا فلفل دلمه‌ای کی کاشته شده و غیره. یا نشان می‌دهد که ما ۷۶۰ کیلو ذرت برداشت کرده‌ایم، و اینکه چند نفرساعت با ماشین کار شده و در کدام مزرعه.»

از حمایت دولت تا اشتیاق رستوران‌ها
فناوری و پایایی، اولویتِ تولیدکننده و خریدار، و طبیعتا دولت است.

مریم حارب المهیری، وزیر تغذیه امارات می‌گوید: «اساسا سوال امنیت تغذیه این است که چطور می‌توان خوراک سالم، کافی و مغذی را به‌شکلی همیشگی و با قیمت مناسب برای شهروندان فراهم کرد. ماهی و سبزیجات جزو خوراکی‌هایی هستند که فن‌آوریِ‌ روز اجازه می‌دهد آنها را به شکل پایا و به‌صرفه تولید در کشور کنیم.»

بسیاری از رستورانهای دُبی هم مایل اند غذاهایی پایا با قیمت مناسب ارائه کنند. استیون هالووی، مدیر اجرایی مهمان‌سرای سارود می‌گوید: «مردم کنجکاوند بدانند غذایشان از کجا می‌آید و برایشان جالب است که مواد اولیهٔ ما قابلیت ردیابی دارد.»

وی دربارهٔ واکنش مشتریان به این غذاها می‌گوید: «آنها باورشان نمی‌شود که بتوان اینجا محصولات محلی و غذایی با این کیفیت داشت. ولی با توسعهٔ فناوریِ کشاورزی، علاقه به غذا با مواد تازه بیشتر شده است.»

رستوران بوکا یک منوی ویژهٔ سرآشپز با محصولات محلی دارد. ماتایس ستینیسن، سرآشپز بوکا می‌گوید: «۸۰ تا ۹۰ درصدِ ماهی‌ و سبزیجات ما محلی است. همیشه گفته‌ام اگر خوشمزه باشد محلی است و با آن چیزی درست می‌کنم.»

با اولویت پیدا کردن پایایی محصولات غذایی، فاصلهٔ سرِ زمین تا سرِ سفره کوتاه‌تر،‌ دورریزها کمتر و مزه‌ها بهتر خواهد شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *