منشا بسیاری از بیماریهای روحی از جمله افسردگی، اضطراب، بی حالی و کم توجهی اختلالات تغذیهای است.به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، به نقل از جام نیوز یکی از کمبودهایی که باعث خمودگی و بی حالی در بدن میشود، کمبود آهن است که بهترین منبع آن گوشت قرمز و سویا است.
منابع آهن شامل: جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخممرغ، سبزیجات دارای برگهای سبز تیره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و میوههای خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانههای روغنی است.
– پژوهشگران دریافته اند که کمبود فولات باعث بروز نشانه های افسردگی می شود و یک سوم تا یک دوم افراد مبتلا به اختلالا ت روانی در معرض کمبود فولات قرار دارند. معمولا نشانه های روان شناختی عصبی کمبودهای فولات و ویتامین B12 به طور قابل ملاحظه ای مشترک هستند ولی گفته می شود که تاثیر کمبود ویتامین B12 روی اعصاب محیطی و کمبود فولات بیشتر روی عملکرد مغز است.
– ویتامین D که کمبودش بر کار کرد ذهن اثر میگذارد که به صورت طبیعی کمبودش را از آفتاب میتوان تامین کرد. منابع ویتامن D عبارتند از: نور خورشید- شیرغنی شده با ویتامین D- ماهی تن مکملها- زرده تخممرغ- جگر گاو- روغن کبد ماهی -آب پرتقال غنی شده با ویتامین D- غلات غنی شده با ویتامین D- برخی قارچها – ماهیهای چرب مانند ماهی آزاد- چراغها و لامپهای فرابنفش
– اسیدهای چرب امگا 3 در فرایند یادگیری و شناخت نقش دارند. مکمل یاری با اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش عصبانیت، افسردگی و اضطراب همراه بوده است. همچنین نشانه های کمبود این اسیدهای چرب در کودکان مبتلا به بیش فعالی مشاهده شده است. دریافت اندک چربی های غیراشباع چند گانه با افزایش خطر تمایل به خود کشی ارتباط داشته است. – طی یک پژوهش مشخص گردید میزان غلظت روی سرم در افراد افسرده مثل مقادیر سرمی افراد سالم بود. از سوی دیگر، طی مطالعه ای روی دانشجویان دختر دانشگاه اهواز مشاهده شد که دریافت عنصر روی در رژیم غذایی دانشجویان افسرده حدود نصف دریافت دانشجویان شاهد سالم بوده است. – بیشترین اختلالات خلقی در افرادی رخ میدهد که مصرف میوه و سبزیجاتشان کم است، توصیه میشود مصرف سبزی و میوه دریافتی روزانه را داشته باشند.