رونمایی از «کیک یزدی» شیرین شده با گیاه «استویا»
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه یزد، این کیک در حاشیه نشست وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با مدیران سلامت دانشگاه و نیز شورای سلامت استان و اعضای صنف قنادان و صنایع غذایی استان رونمایی شد.
گفتنی است، گیاه استویا(Stevia)، بومی قاره آمریکاست که اخیراً وارد ایران شده و پژوهش هایی برای جایگزینی این ماده به جای شیرین کننده هایی نظیر شکر انجام شده است.
استویا با نهایت ارتفاع یک متر و حداکثر عمر پنج سال با برگ های شیرین که بومی آمریکای جنوبی بوده تاب سرما ندارد و مناسب مناطق جنوبی ایران یا کشت گلخانه ای است.
شیرینی قند حاصل از دانه این گیاه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر دیگر گیاهان قند آور چون نیشکر و چغندر قند و میزان قند موجود در آن ۱۵۰ برابر آنهاست.
عصاره استویا در صنایع شیرینی سازی، پزشکی و