سبوس همان پوسته گندم، جو يا برنج است. زماني که اين غلات براي پوستهگيري به کارخانهها فرستاده ميشوند، پوسته نازک رويي آنها يا همان سبوسشان، جدا ميشود
خبرگزاري آريا- اگر دقت کرده باشيد، اين روزها عرضه سبوس در عطاريها بسيار رايج شده است.
به گزارش خبرگزاري آريا،بههمين دليل هم از دکتر محمدحسين عزيزي پرسيديم که اصلا سبوس چيست و چه کاربردي دارد و او به خبرنگار پايگاه خبري سلامانه پاسخ داد: «سبوس همان پوسته گندم، جو يا برنج است. زماني که اين غلات براي پوستهگيري به کارخانهها فرستاده ميشوند، پوسته نازک رويي آنها يا همان سبوسشان، جدا ميشود».
اين متخصص صنايع غذايي معتقد است که سبوس، حاوي فيبر و مواد غير قابل هضم فراواني است. از اين رو، مصرف آن در رژيم غذايي روزانه باعث افزايش حجم غذا در معده و روده ميشود.
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس خاطرنشان کرد: «مواد فيبري فراوان موجود در سبوس، آب زيادي را در خود جذب و حبس ميکنند. بههمين دليل هم حجم غذا در دستگاه گوارش را افزايش ميدهند».
وي يادآور ميشود که با اين کار، سرعت حرکت غذا در دستگاه گوارش افزايش مييابد و به اين ترتيب، غذا هم زودتر از بدن دفع ميشود. «اين مساله ميتواند مزايا و معايبي داشته باشد. خوبي دفع سريع و بالاي مواد غذايي از بدن، کمک به امر کاهش وزن است و بدي آن هم اين است که چربي، املاح و ويتامينهاي موجود در مواد غذايي، وقت کافي براي جذب در بدن را پيدا نميکنند».
البته بايد به اين نکته هم اشاره کنيم که مصرف حجم متعادلي از خوراکيهاي سرشار از فيبر (حدود 30 گرم در روز) ميتواند براي بيماران ديابتي يا افرادي که از مشکلات قلبي و عروقي رنج ميبرند، مناسب باشد.