معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت هفته سلامت مردان گفت :
شناخت سلامت مردان مسئله ای حیاتی است
روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران- در کشور ما هفته اول اسفند ماه به عنوان هفته سلامت مردان و اولین پنجشنبه اسفند ماه بعنوان روز مـلی ســــلامت مـــردان نامگذاری شده است .
دکتر فاطمه فتحی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت در کشور ما هفته اول اسفند ماه به عنوان هفته سلامت مردان و اولین پنجشنبه اسفند ماه بعنوان روز مـلی ســــلامت مـــردان نامگذاری شده است اما به لحاظ اهمیت خاص و ویژه سلامت این قشر، در سطح بین المللی نیز هر ساله در ماه ژوئن برابر با خرداد ماه هفته گرامیداشت سلامت مردان برگزار میشود .
وی ضمن اشاره به آغاز بزرگداشت هفته سلامت مردان در سال ۱۹۹۴ در ایالات متحده آمریکا گفت: بیست و ششمین سالگرد بزرگداشت هفته سلامت مردان در سال جاری میلادی یعنی در سال ۲۰۲۰، با شعار ” MEN AND FAMILIES – Keeping Boys and Men Healthy “ برگزار می گردد و هدف از آن، افزایش آگاهی جامعه مردان از مسائل سلامتی و بهداشتی در کلیه جوامع بشری و نیز تشویق مؤسسات بین المللی و داخلی برای توسعه و گسترش سیاست های بهداشتی و خدماتی است که نیازهای ویژه مردان، پسران و خانواده های آنها را برآورده کند.
وی در ادامه عنوان کرد : شناخت سلامت مردان مسئله ای حیاتی است و مسائل بهداشتی آنان رویکردی تاثیرگذار بر سلامت کل جامعه است. ارتقای آگاهی جامعه و خانواده ها نسبت به اهمیت سلامت مردان ، شناخت روش های مراقبت از سلامت و مدیریت و برنامه ریزی های آموزشی در سطح جامعه که هم پسران و هم مردان جوان را هدف قرار می دهد از اهداف و برنامه های مورد نظر می باشد. هفته سلامت مردان فرصت مناسبی برای آموزش مردمی و اطلاع رسانی در جهت بهبود وضعیت سلامت پسران و مردان جامعه، تشویق برای مراجعه زودهنگام به پزشک، تشخیص های زود هنگام و شروع به موقع درمان بیماری های شایع مردان است.
معاون غذا و داروی دانشگاه ایران در ادامه اظهار داشت مردان با زنان تفاوت های اساسی دارند، ازجمله در نیازهای تغذیه ای مردان برای حفظ توده استخوانی، عضلانی و پیشگیری از سرطان پروستات به موادمغذی دیگری نیازمند هستند. بسیاری از مردان به نیازهای غذایی خود توجه چندانی نشان نمی دهند و از بهترین موادغذایی که سلامت آن ها را تضمین می کند غفلت می ورزند.
انجام آزمایشات دوره ای منجر به تشخیص زود هنگام بیماری ها می شود، گاهی حتی قبل از گسترش علائم و با تشخیص زودهنگام ، درمان ها بسیار موفق تر عمل می کنند. اصلاح عادات غذایی و اهمیت دادن به نوع تغذیه از جمله عواملی است که در پیشگیری از ابتلا مردان به ناراحتی ها و بیماری های خطرناک، نقش حیاتی ایفا می کند. یک برنامه ی غذایی سالم، زندگی سالمی را هم به دنبال خواهد داشت. رژیمی باید انتخاب شود که سرشار از میوه وسبزیجات ، خشکبار ، غلات و هم چنین غنی از فیبر باشد. رژیم سرشار از فیبر بسیاری از مشکلات گوارشی شایع مانند یبوست را از بین میبرد.
سرطان ریه یکی از دلایل مرگ و میر در میان مردان است و سیگار کشیدن احتمال ابتلا به آن را افزایش می دهد. با کاهش و حذف سیگار از بسیاری از مشکلات ریه وقلب و عروق که در بین مردان شایع تراست، کاسته میشود. تحقیقات نشان می دهد مردان ۱۰ سال زودتر به بیماریهای قلبی دچارمیشوند. لذا توصیه می شود برای حفاظت از قلب و ریه حتی در معرض دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید. در معرض دود سیگار قرار گرفتن یکی ازآسیب هایی است که همه افراد را تهدید میکند. همیشه دوستان وهمکارانی وجود دارند که سیگار استعمال می کنند و معاشرت با این گروه سلامت افرادی که خود مصرف کننده نیستند را تهدید میکند. همچنین به واسطه شیوع فشار خون بالا در مردان، توجه ویژه به مصرف نمک بسیار مهم است. مصرف الکل هم به ویژه در افرادی که دارای فشار خون بالا هستند خطرات زیادی را باعث می شود.
عامل دیگری که سلامت تعداد زیادی از مردان جامعهی ما را تهدید میکند چاقی و اضافه وزن است. رژیم غذایی نا مناسب و هم چنین نداشتن تحرک کافی یکی از دلایل ایجاد آن است . چاقی زمینه ساز بسیاری از بیماری های دیگر مثل دیابت می باشد. گنجاندن یک برنامه مستمر ورزش میتواند مانع بسیاری از بیماری ها از جمله چاقی گردد.حوادث راهنمایی و رانندگی خطر دیگری است که مردان را بیشتر تهدید می کند. رعایت قانون و مقررات مانند بستن کمربند ایمنی و یا حفظ سرعت مجاز ویا استفاده از کلاه ایمنی در موتور سیکلت میتواند، مانع بسیاری از خطرات جانی باشد.
توجه به سلامت و بهداشت روانی افراد نیز برای داشتن جوامع و خانواده های سالم از مسائل حائز اهمیت است و به مردان توصیه میشود که از سلامت روان خود و کاهش استرس و اضطراب غافل نشوند.