طعم دهنده” منتول” پول ساز است!

 

2013 آوریل 7 توسط سوزی باتیستا

http://www.leffingwell.com/menthol1/menthol1.htm

بخش بین الملل: نسترن صومی


منتول، مهم ترین ماده ای است که برای خوش مزه کردن و معطر کردن مواد شیمیایی بکار می رود.

بدون منتول به دست آوردن احساس سرد و تمیز بودن هنگامی که ما مسواک می زنیم و یا آدامس می جویم دشوار خواهد بود.
شربت سرفه و قطره گلو بدون منتول گلوی ما را خنک نمی کنند و مجاری بینی ما را باز نمی کنند.
در سال 2007، تخمین زده شد که تولید منتول بیش از 19000 تن بوده است.

به علت اهمیت آن، تقاضای زیادی برای این ماده شیمیایی خوش عطر و طعم وجود دارد.

منتول یک ماده طبیعی است و در نتیجه موضوع نوسانات قیمت منتول به علت شرایط محیطی آن است .به طور طبیعی، روغن نعناع  =Mentha piperita) نعناع ) شامل حدود35-45٪ منتول و روغن نعنا Mentha arvensis)= نعنای هرز)  شامل 65-75٪منتول است .

Mentha arvensis)= نعنای هرز)   به طور عمده در هند رشد می کند و برای تولید منتول مورد استفاده قرار می گیرد.
از آنجا که منتول در دمای اتاق جامد است، منتول توسط انجماد روغن و متبلور کردن آن به دست آمده است .
منتول مصنوعی نیز موجود است.به طور معمول، منتول مصنوعی گران تر از طبیعی است.به عنوان مثال منتول مصنوعی می تواند 20 دلار در هر پوند باشد در حالی که منتول طبیعی Mentha arvensis)= نعنای هرز)  درهند می تواند 9  دلار در هر پوند باشد.

 

این  موضوع مهم است، چرا که 40-60٪ ازطعم آدامس و خمیر دندان می تواند منتول باشد. این طعم دهنده ها می توانند به میزان 1 تا 2 درصد درآدامس و خمیر دندان به کار گرفته شوند.مصرف کنندگان حس خنکی و تازگی در بینی و دهان را دوست دارند.

اگر منتول یک محصول خود محدود کننده (self-limiting)  نبود (به  این معنی که ، استفاده بیش از حد از منتول باعث ایجاد طعم تلخ و ناخوشایند می شود)  ، شیمی دان هایی که با مواد معطر سر و کار دارند ، تمایل داشتند که از منتول در سطوح بالاتر در طعم ها و برنامه های کاربردی استفاده کنند.

 

 

 

برای دریافت یک طعم و مزه خنک بدون تلخی، ما از مواد شیمیایی مصنوعی به نام “عوامل خنک کننده” “cooling agents” به عنوان جانشین منتول استفاده می کنیم ، اما این مواد گران قیمت هستند.  حدود 30 الی 100 دلار در هر پوند می باشند.
به عنوان یک شیمیدانی که با مواد معطر سر و کار دارد ، بسیارسخت است که همه را راضی و خوشحال نگه دارید: طعم خوب به آن بدهید،طعم آن را منحصر به فرد کنید، آن را ساده نگه دارید،هزینه آن را پایین نگه دارید و  از موادی استفاده کنیم که درمعرض نواسانات بازار نیست.
: BASF  روش توسعه تولید منتول مصنوعی با هزینه پایین تر از روش های قبلی تولید مصنوعی.

این لینک در  پاییزسال گذشته در دسترس قرار گرفت:
http://www.aromaingredients.basf.com/About_us/AboutLmenthol.aspx.