جمعه , ۱۵ فروردین ۱۳۹۹
خانه / اخبار ویژه / فرانسه به دنبال روش اخلاقی برای تولید «جگر چرب» غاز
جگرچرب

فرانسه به دنبال روش اخلاقی برای تولید «جگر چرب» غاز

یک دام پرور در جنوب غربی فرانسه برای اولین بار شیوه ای برای تولید «جگر چرب» غازها به کار می برد که با اصول اخلاقی سازگاری دارد.

والری فوسری، دام پرور فرانسوی در این روش روزانه به دهان جوجه غازهای دو روزه مایعی حاوی باکتری های طبیعی تزریق می کند. این باکتری های طبیعی منجر به تولید چربی طبیعی در کبد غازها می شوند.

در این روش که از آن به عنوان گزینه جایگزین تولید سنتی «جگر چرب» یاد شده است از تغذیه اجباری غازها اجتناب می شود. دام پروران در روش سنتی تولید «جگر چرب» غازها را مجبور به تغذیه زیاد می کنند. در روش معمول، آنقدر به غازها با یک لوله فلزی چربی خورانده می‌شود تا بدن این جانوران، از فرط چاقی می‌ترکد.

طرفداران حقوق حیوانات ضمن انتقاد شدید از این روش آن را «شکنجه» غازها محسوب می کنند.

شیوه جایگزین تولید «جگر چرب» غازها را شرکتی به نام آویول در شهر تولوز فرانسه کشف کرده است. این شرکت امیدوار است که اولین «جگر چرب» غاز را که به این شیوه به دست آمده است تا پایان سال جاری میلادی روانه بازار کند. این در حالی است که قیمت آن از «جگر چرب» به دست آمده از روش سنتی بیشتر خواهد بود.

«جگر چرب» غاز (Foie gras) در فرانسه خوراکی محبوب و تجملی محسوب می شود که در ایام جشن های کریسمس و سال نوی میلادی بر سر سفره بسیاری از خانواده ها دیده می شود.

فروش «جگر چرب» غاز در ایالت کالیفرنیای آمریکا و شهرهای نیویورک و شیکاگو این کشور به دلیل قساوت و نقض حقوق حیوانات ممنوع شده است.

کبد غازهایی که به طور طبیعی و بدون تغذیه اجباری یا تزریق سرنگ چرب شده است تنها ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم وزن دارد. این در حالی است که وزن کبد غازهایی که جگر آنها با تغذیه اجباری چرب شده است، به یک کیلوگرم می رسد.

منبع : یورونیوز

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *