به گزارش خبرنگار مهر، جلال غفارزاده ظهر امروز در دهمین گردهمایی مدیران نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در زمینه سیاستهای آینده سازمان در ارزیابی و نظارت بر عملکرد معاونتهای غذا و داروی دانشگاهها اظهار داشت: لازم است که در راستای تقسیم بندی صنایع غذایی به سه گروه و اهدای نشان سلامت و ایمنی به این کارخانجات بازنگری دوباره شود.
وی ادامه داد: بهتر است که نشان ایمنی و سلامت را همچون نشان استاندارد که دریافت آن برای کارخانجات از اهمیت بسیاری برخوردار است، جایگاه ویژهای داشته باشد.
مدیر دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت تصریح کرد: در ایام نوروز که کشور 20 روز عملا نیمه تعطیل است و بیشترین تولید محصولات غذایی در آن زمان اتفاق میافتد کمترین نظارت بر این عرصه انجام میگیرد.
وی بیان داشت: موضوع ارزیابی عملکرد زمانی طعم شیرینی یا تلخی می دهد که رنکینگ (رتبه) سلامت ایران بالا یا پائین برود.
غفارزاده افزود: بنابراین بر حسب دستورالعمل و اولویت سازمان غذا و دارو در قسمتهای مختلف باید ارزیابی بیشتر و بر اساس مفاد به دست آمد معدل کل را در بدست آوریم.
وی تصریح کرد: ارزیابی در تمام حوزه ها و بخش های سازمان غذا و دارو باید مشخص شود تا بتوان تحول نظام سلامت را به صورت جدی دنبال کرد.
مدیر دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت با بیان اینکه ما پرچمدار نظام سلامت در کشور هستیم و همیشه سلامت و ایمنی را به شکل نشان ” سیب” نشان میدهیم، افزود: این در حالی است که همین نشان ” سیب” معرف عام و خاص نیست.
غفارزاده اضافه کرد: لازم است که ابتکار و خلاقیت را در این حوزه وارد سازیم، اضافه کرد: نشان ایمنی و سلامت اهمیت و جایگاه ویژه ای در سازمان غذا و دارو دارد اما به نسبت این اهمیت عده ای هنوز دریافت این نشان را همچون دریافت یک تکه کاغذ میدانند.
وی بیان کرد: نشان ایمنی و سلامت یک برند سلامتی است و باید جایگاه آن به قدری برای صاحبان صنایع و دیگر افراد مشخص شود که پیگیری آن را تنها دریافت یک کاغذ ندانند بلکه امضاهایی که بر آن حک میشود اعتباری بر آن باشد.
مدیر دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت گفت: همانطور که نشان ایمنی و سلامت را بر محصولات با کیفیت ایجاد کردیم باید نشانی برای محصولات مضر هم ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: ناظرین و کارشناسان حوزه غذا و دارو باید بدانند که نظارت خود را تنها بر یکسری از کارخانجات خاص انجام ندهند بلکه حوزه بازرسی خود را گستردهتر کنند و به دنبال کارخانجات و کارگاههایی باشند که اقدام به تولید محصولات درجه 2 و 3 میکنند.
غفارزاده با بیان اینکه همه ما به نوعی از وجود چنین کارخانجات و کارگاه هایی مطلع هستیم، افزود: باز در ایام نوروز نظارت ها بسیار ضعیف انجام میگیرد که این امر در حوزه دارو نیز به چشم می خورد.