جمعه , ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
خانه / اخبار ویژه / لیستریا در سبزیجات منجمد: چگونه می توان خطرات را کاهش داد

لیستریا در سبزیجات منجمد: چگونه می توان خطرات را کاهش داد

به گزارش فود کلینیک EFSA خطرات مربوط به سلامتی عمومی را از طریق آلوده شدن سبزیجات به لیستریا
که در مدت زمان کوتاهی در آب داغ یا بخار آب خرد شده اند – قبل از یخ زدن آنها ارزیابی کرده است. آنها نتیجه می گیرند که خطرات مرتبط با مصرف این محصولات کمتر از غذاهای آماده برای خوردن مانند ماهی دودی ، گوشت پخته ، سوسیس ، پته ، پنیر نرم است – که معمولاً با آلودگی لیستریا همراه است.

کارشناسان EFSA فعالیتهای مربوط به کنترلی را که اپراتورهای تجارت مواد غذایی می توانند برای کاهش خطرات آلودگی سبزیجات منجمد انجام دهند ، شناسایی کردند. این موارد شامل تمیز کردن و ضد عفونی کننده محیط تولید مواد غذایی گرفته تا آب ، کنترل زمان و دما در مراحل مختلف پردازش و برچسب زدن دقیق است.

آنها بر اهمیت نظارت بر محیط تولید مواد غذایی برای لیستریا مونوسیتوژن ها تأکید می کنند. این امر به این دلیل است که لیستریا می تواند در محیط فرآوری مواد غذایی که از آن می تواند مواد غذایی را آلوده کند ، باقی بماند.

EFSA همچنین توصیه هایی در مورد چگونگی کاهش خطرات در خانه ارائه می دهد. نکته اصلی حفظ بهداشت خوب مانند نگهداری سبزیجات منجمد یا ذوب شده در فریزر یا یخچال و فریزر در دمای مناسب و پیروی از دستورالعمل های مربوط به برچسب زدن برای تهیه ایمن است. به طور کلی ، اگر سبزیجات پس از یخ زدایی به طور صحیح پخته شوند ، خطرات بسیار کمتر است.

این کار برروی ۵۳ نفر در کشور های مختلف بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ صورت پذیرفت.

لیستریا

لیستریا خانواده ای از باکتری ها است که حاوی ده گونه است. یکی از این موارد ، Listeria monocytogenes ، باعث ایجاد لیستریوز بیماری می شود.

براساس جدیدترین گزارش اتحادیه اروپا در مورد اتحادیه اروپا ، از EFSA و مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپایی (ECDC) ، تعداد مبتلایان به لیستریوز در سال ۲۰۱۸ مشابه سال ۲۰۱۷ است (۲،۵۴۹ مورد گزارش شده در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ در برابر ۲،۴۸۰ نفر پارسال). با این حال ، روند در طی ده سال گذشته روند صعودی داشته است.

علائم لیستریوز متفاوت است ، از علائم خفیف مانند آنفولانزا ، مانند تهوع ، استفراغ و اسهال گرفته تا عفونتهای جدی مانند مننژیت و سایر عوارض بالقوه تهدیدکننده زندگی. این بیماری در درجه اول به سالمندان ، زنان باردار ، تازه متولدین و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف مبتلا می شود.

منبع :https://www.efsa.europa.eu/en/news/listeria-frozen-vegetables-how-reduce-risks

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *