مصرف زنجبيل از رشد سلولهاي سرطان روده بزرگ جلوگيري مي کند

خبرگزاري آريا- مهمترين جزء تشکيل دهنده زنجبيل، جينجرول است که از رشد سلولهاي سرطاني، مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگيري مي کند.

به گزارش خبرگزاري آريا، کارشناس امور دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي فسا گفت: زنجبيل يا Ginger گياهي است چند ساله که داراي ريزومهاي غده اي مي باشد. اين گياه در اصل بومي هندوستان است ولي در نقاط ديگري از جهان هم مي رويد. اين گياه دارويي بوده که داراي انواع متعددي مي باشد. اين گياه بسيار معطر است ودر پخت غذا وشيريني ها و درمان برخي مشکلات جسمي به کار برده مي شود. زهرا شهاب فرد در خصوص خواص اين گياه دارويي بيان داشت: فرقي نمي کند که به صورت تازه، خشک ويا به صورت پودر به کار برده شود.اين گياه سرشار از ويتامينهاي D،C،B مواد معدني، کلسيم، پتاسيم، منيزيم، مس و زينک مي باشد. به همين جهت يک ماده انرژي زا محسوب مي شود. وي افزود: اين گياه داراي خواص متعددي از جمله ضد تهوع ، مقوي قلب، ضد لخته شدن خون،ضد باکتري،آنتي اکسيدان، ضد سرفه،ضد سموم کبدي، ضد التهاب، ادرارآور، کاهش اسپاسم، محرک سيستم ايمني، ضدنفخ، پايين آورنده کلسترول خون و محرک گردش خون مغزي و محرک هضم غذا است. کارشناس امور دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي فسا بيان داشت: مهمترين جزء تشکيل دهنده زنجبيل که مسوول ايجاد طعم و مزه در اين گياه مي باشد، جينجرول است که از رشد سلولهاي سرطاني ،مخصوصا سرطان روده بزرگ در انسان جلوگيري مي کند. همچنين براي درمان اسهال ناشي از مسموميت غذايي مفيد است. بخصوص که تشنگي را برطرف مي سازد. زهرا شهاب فرد در ادامه گفت: اين گياه مي تواند به عنوان يک داروي جايگزين داروهاي ضد التهاب غيراستروييدي در کاهش درد مبتلايان به استئوارتريت و روماتوئيد باشد. همچنين داراي اثر ضد باکتري و ضد هليکوباکتر پيلوري بعد از عصاره زرد چوبه مي باشد و بعد از آن هل و ميخک داراي چنين اثري مي باشند. خاصيت مليني آن به رفع يبوست کمک مي کند. اين کارشناس امور دارويي گفت: توصيه مي شود هنگام سرما خوردگي چندبار چاي زنجبيل نوشيده شود و در هنگام گلودرد هم علاوه بر مصرف آن به صورت چاي، غرغره شود. در ضمن جهت افزايش سلامت قلب و عروق، با سير و پياز مصرف شود. شهاب فرد افزود: در کاهش قند خون و اثر ضد ديابتي ،ابتدا زنجبيل ، بعد هل و سپس زردچوبه بيشترين اثر را دارا مي باشد.اين گياه حاوي آنتي اکسيداني بنام شوگائول است که مي تواند از پيشرفت آلزايمر جلوگيري کند. وي بيان داشت: نکته مهم اين است که اين گياه مفيد را نيز مانند تمام گياهان دارويي ديگر بايد در حد اعتدال و با مشورت پزشک معالج مصرف کرد زيرا مصرف غير منطقي و بيش از حد آن مي تواند منجر به بروز مشکلاتي در سلامت فرد شود.