رييس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: ۸۰ درصد خانوارهاي ايراني گاهي سر سفره خود از نمکدان استفاده مي کنند، درحاليکه نمک زمينه ساز بروز سکته هاي قلبي است.
«زهرا عبداللهي» در همايش تغذيه سالم افزود: مصرف نمک در کشور دو برابر ميزان توصيه شده(يعني ۱۲ گرم) است، درحاليکه کاهش شش گرم مصرف نمک در روز تا ۲۴ درصد از احتمال سکته هاي قلبي و تا ۱۸ درصد از احتمال بروز بيماري هاي قلبي و عروقي مي کاهد، يعني با کاهش مصرف نمک، روزانه دو و نيم ميليون مرگ در جهان کمتر مي شود. وي خاطرنشان کرد: اکنون ۵۹ درصد زنان و ۳۶ درصد مردان ۴۵ تا ۶۰ سال کشور مبتلا به فشار خون هستند. رييس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت در مورد مصرف روغن در کشور نيز گفت: مصرف روغن در کشور ۳۱ درصد بيشتر از ميزان توصيه شده در سبد غذايي است. عبداللهي با اشاره به روند افزايش چاقي در جمعيت کشور افزود: چاقي زمينه ساز بروز بيماري هاي قلبي و عروقي، سرطان و ديابت است. وي، علت افزايش چاقي را تغيير الگوي مصرف تغذيه و تغيير در رفتارهاي غذايي مردم و گرايش به مصرف غذاهاي پرنمک و پرقند عنوان کرد و ادامه داد: همچنين گرايش خانواده ها بويژه جوانان به غذاهاي خارج از منزل (فست فودها) افزايش يافته است. رييس دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: تغذيه ناسالم در کنار کم تحرکي موجب شده که نسل کنوني در سنين پايين، به بيماري هاي غيرواگير مانند ديابت مبتلا شوند.