یک کارشناس ارشد صنایع غذایی در کردستان با اشاره به اینکه در قدیم کفیر در بیمارستانها و آسایشگاهها برای بهبود مشکلات مختلفی همانند بینظمیهای متابولیک، تصلب شرائین و بیماریهای آلرژیک استفاده میشده است، گفت: مصرف کفیر در مواقعی که هیچ راه درمانی برای بیماریهایی مثل سل، سرطان و اختلالات گوارشی وجود نداشت، به بیماران تجویزمیشده است.پرستو صمدی در گفت و گو باخبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، با اشاره به اینکه كفير یك نوع ماستنوشیدني است كه خاستگاه آن كوه های قفقاز واقع در اتحادیه جماهير شوروی سابق مي باشد، اظهار کرد: كفيردر زبان تركياست كه به معناي “Kef ” بر گرفته از كلمه كف،خوشي و لذت است.
وی افزود: در قدیم کفیر در بیمارستانها و آسایشگاهها برای بهبود مشکلات مختلفی همانند بینظمیهای متابولیک، تصلبشرائین و بیماریهای آلرژیک استفاده میشده است و حتی در مواقعی که هیچ راه درمانی برای بیماریهایی مثل سل،سرطان و اختلالات گوارشی وجود نداشت، مصرف کفیر را به بیماران تجویز میکردند. این کارشناس ارشد صنایع غذایی با اعلام اینکه این نوشیدني تخميری از مجموعهای از باكتریهای ز نده و مفید برای بدن تشكیل شده است، گفت:دانشمندان راز سودمندی كفير را براي سیستم ايمني و گوارش وجود این باكتري ها مي دانند وی با بیان اینکه كمبود اسیدفولیك در خانمها بویژه خانمهاي باردار شایع است، تصریح کرد: مخمرهای “پروبیوتیك” باكتریهای موجوددر کفیر، قادر به ساختاسیدفولیك بوده كه آنزيم یك سری واكنش های حیاتی برای رشد سلولها را تولید خواهد کرد. صمدی با ذکر این نکته که این محصول معجزهآسا در پیشگيری و درمان بیماریها، بسیار مفید است ، بیان کرد: مهمترین خواص درماني کفیر خواص ضدتوموری آن است . به گفته این کارشناس ارشد صنایع غذایی، کفیر حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری از جمله تریپتوفان است که به دلیل اثر آرامبخش آن بر سیستمعصبی شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم برای سلامتی از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی در رژیمهای غذاییتوصیه میشود. وی دیگر مواد مغذی کفیر را شامل گروه ویتامینهای K و B و B1 و b12 است که در عملکرد صحیح کلیهها، کبد و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند. صمدی با تأکید بر اینکه کفیر دارای خواص زیادی در زمینه تنظیم فلور میکروبی روده بزرگ و پیشگیری از بعضی بیماریهای مختلف دارد، اظهار کرد: هضم لاکتوزدر کسانی که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند، تولید آنتی بیوتیک توسط میکروفلور کفیر علیه میکروارگانیسمهای مضر، ضد سرطان، اصلاح فلورمیکروبی محیطروده، هضم سلولهای مخمری، ترشح بزاق دهان، جلوگیری از نفخ، درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی و همچنین تحریک ترشح شیرهی معده و درمان اسهال مفید است. وی با ذکر این نکته که این منبع غذایی یکی از محصولات مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن است، خاطرنشان کرد: کفیر در درمان سندرم خستگی و کمکبه بیماران رنجور از ایدز مفید است و می توان از آن به عنوان یکی از عوامل موثر در زیبایی پوست استفاده کرد. این کارشناس ارشد صنایع غذایی در پایان با اعلام اینکه هر چه به طبیعت نزدیکتر شود و از موادطبیعی مصرف کنیم، سالمتر خواهیم ماند، یادآور شد: مصرفنوشیدنیهای تخمیری با وجود انواع ویتامینها و مواد مغذی میتواند جانشین مناسبی برای نوشیدنیهای مصنوعی که با انواع رنگهای مصنوعی، شکر وموادشیمیایی تولید میشوند، باشد. |
