مصرف گوشت قرمز از ٨ کیلوگرم و ٧٠٠ گرم در سال ١٣٩٠ به حدود ٦ کیلوگرم در سال ١٣٩٦ رسیده است

مصرف گوشت قرمز از ٨ کیلوگرم و ٧٠٠ گرم در سال ١٣٩٠ به حدود ۶ کیلوگرم در سال ١٣٩۶ رسیده است

مقدار تولید گوشت قرمز در کشور در سال ١٣٩۶،  ۵٣۵ هزار تن برآورد شده است. وقتی به این رقم واردات اضافه شده و صادرات از آن کم شود و نتیجه بر جمعیت کشور تقسیم شود، مصرف سرانه گوشت هر ایرانی حدود ۶ کیلوگرم به دست می‌آید.

 

حمید رضا جلالی  رییس گروه آمارهای دام و طیور  دفتر کشاورزی مرکز آمار ایران در گفت و گو با شبکه پیامرسان سروش مرکز آمار ایران، در رابطه  با مقدار تولید گوشت قرمز  در کشور  توضیحاتی رائه داد که   خلاصه این  مصاحبه به شرح زیر می باشد :

مقدار تولید گوشت قرمز در کشور در سال ١٣٩۶،  ۵٣۵ هزار تن برآورد شده است. وقتی به این رقم واردات اضافه شده و صادرات از آن کم شود و نتیجه بر جمعیت کشور تقسیم شود، مصرف سرانه گوشت هر ایرانی حدود ۶ کیلوگرم به دست می‌آید.

بررسی سری زمانی سرانه مصرف گوشت نشان می‌دهد مصرف گوشت قرمز کاهشی بوده به نحوی که از ٨ کیلوگرم و ٧٠٠ گرم در سال ١٣٩٠ به حدود ۶ کیلوگرم در سال ١٣٩۶ رسیده است.

اما در بازار، گوشت مرغ به عنوان جایگزین گوشت قرمز مطرح است. در حالی که سرانه مصرف گوشت مرغ در سال ١٣٩٠، ١٧ کیلو و ۶٠٠ گرم بوده است این رقم در سال ١٣٩۶ به بیش از ٢١ کیلوگرم رسیده است.

این موضوع متأثر از عوامل مختلفی است از جمله تبلیغ برای مصرف گوشت سفید و مضرات گوشت قرمز، افزایش قیمت گوشت (هر چند قیمت هر دو نوع گوشت تقریباً ٢ برابر شده است اما قیمت مرغ مثلاً از ۵ هزار تومان به ١٠ هزار تومان رسیده و قیمت گوشت قرمز از ۴٠ هزار تومان به ٨٠ هزار تومان و بدیهی است از آن‌جا که افزایش درآمدها به اندازه افزایش قیمت کالا نبوده، گرایش به خرید مرغ افزایش پیدا کرده است) و خشکسالی‌های سال‌های اخیر که باعث کاهش تولید گوشت قرمز شده است.

برای مشاهده فابل صوتی مصاحبه به شبکه پیام رسان سروش مرکز آمار ایران به نشانی markazamariran@  مراجعه کنید

 

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *