دبير انجمن صنفي توليدكنندگان نمك تصفيه ايران از تقلبي بودن بيش از نيمي از نمكهاي موجود در بازار خبر داد و گفت: متاسفانه در حال حاضر نظارتي بر بازار نمك نیست و مصرفكنندگان هم اطلاع چنداني از ميزان سلامتي نمك مصرفي خود ندارند.
احمد شكرپور ادامه داد: قيمت نمك تصفيه كيلويي حدود ۵۰۰ تومان است اما نمك كوبشي تنها حدود ۱۲۰ تومان عرضه میشود كه با اين حساب فروش نمك كوبشي به دليل داشتن حاشيه سود بالا براي توزيعكنندگان جذابتر است.
به گفته وي در گذشته كارخانههاي توليدكننده نمك بايد تاييديه خود را از انجمن ميگرفتند كه با اين حساب نظارتي بر فعاليتهاي آنها وجود داشت اما اکنون همان اختيار نيز در دست انجمن قرار ندارد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر ظرفيت توليد نمك به حدود يك ميليون و ۳۵۰ هزار تن ميرسد كه از اين ميزان ۳۵۰ تا ۳۸۰ هزار تن مربوط به نمك تصفيه است، گفت: در حوزه نمك واردات نداريم و حتي صادرات نمك تصفيه نيز داريم. ضمن اينكه از ۱۶۸ كارخانه توليد نمك در كشور تنها ۲۲ كارخانه توليدكننده نمك تصفيه واقعي بوده كه از اين تعداد ۱۲ كارخانه عضو انجمن هستند و مابقي كارخانهها توليدكننده نمك به روشهاي كوبشي و شستوشو هستند.
شكرپور همچنين با اشاره به تعداد بسيار زياد معادن نمك در ايران عنوان کرد: ذخيره نمك موجود در كشور به قدري زياد است كه شايد بتوان گفت براي تامين نياز هزار سال كافي باشد.
شكرپور با اشاره به اينكه فرايند توليد نمك تصفيه بسيار دشوار بوده و به دليل وجود نمك، استهلاك ماشينآلات اين صنعت بالاست، درباره ميزان مصرف انرژي در اين صنعت توضيح داد: انرژي سهمي ۲۵درصدي در قيمت تمام شده محصول ما دارد و اگر فاز دوم هدفمندي يارانهها اجرا شود فعاليت ما دشوار خواهد شد؛ اين در حالي است كه توليد نمك به روش كوبشي انرژي چنداني مصرف نميكند و در واقع افزايش قيمت حاملهاي انرژي به نفع توليد نمك با اين روش ميشود.
