نمک

هشدار دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی نسبت به مصرف نمک‌های خوراکی تصفیه‌نشده

مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی نسبت به مصرف نمک‌های خوراکی تصفیه‌نشده هشدار داد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی خراسان‌شمالی،«محمود بهنیا» اظهار کرد: اهمیت استفاده از نمک خوراکی خالص و تصفیه‌شده در صنایع غذایی بسیار زیاد است چون ناخالصی‌های نمک تصفیه‌نشده عوارض نامطلوب و مسمومیت‌هایی را در بدن ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: عمده‌ترین ناخالصی نمک سولفات کلیسم یا گچ است که به سبب هم رنگ بودن با نمک قابل تشخیص نیست و فلزات سنگین از قبیل سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک نیز از دیگر ناخالصی‌های نمک تصفیه‌نشده هستند که خاصیت تجمع تدریجی در اندام‌ها و خطر بروز مسمومیت‌های مزمن را دارد.

بهنیا خاطرنشان کرد: ناخالصی‌های موجود در نمک تصفیه‌نشده عامل اصلی پنهان شدن شوری نمک و افزایش مصرف نمک در غذاهاست که مشکلات سلامتی و بهداشتی فراوانی بدنبال دارد.