دبير سنديكاي توليدكنندگان خميرمايه با اشاره به اينكه هماكنون در توليد ۷۰ درصد از نان سنتي ايران از جوش شيرين استفاده ميشود، گفت: متاسفانه با وجود قانون ممنوعيت استفاده از این ماده در توليد نان، نظارتي در اين زمينه وجود ندارد. مجيد پارسايي با بيان اينكه امسال مصرف جوش شيرين در توليد نان سنتي در كشور بهشدت بالا رفت، گفت: اين در حالي است كه طبق مصوبه شوراي عالي سلامت استفاده از جوش شيرين در توليد نان ممنوع است اما وزارت بهداشت نظارتي چنداني روي اين موضوع نداشته و البته ابزار كافي را هم براي نظارت بر نانواييها ندارد. وي تاكيد كرد: استفاده از جوش شيرين در توليد نان باعث جذب نشدن كلسيم، منيزيم و آهن شده و اين مواد بدون جذب از بدن خارج ميشوند. از اینرو سازمان غذا و دارو بايد با تعريف سيستمي جلو اين مصرف بيرويه جوش شيرين در توليد نان را بگيرد.
پارسايي با اشاره به اينكه ايران بهترين نوع خميرمايه را در سطح منطقه و حتي جهان توليد ميكند، اظهار كرد: برخلاف ایران حتي در كشورهاي همسايه كه شايد از نظر ما جزو عقب ماندهترين كشورهاي دنيا باشند هم يك گرم از جوش شيرين در توليد نان استفاده نميکنند. این در حالی است که خميرمايه توليدي ايران در حال حاضر به بسياري از بازارهاي جهاني از جمله كشورهاي همسايه، حاشيه خليج فارس، آسياي ميانه و حتي آفريقا صادر ميشود. وي با اشاره به فعاليت ۶ كارخانه توليد خميرمايه در كشور گفت: ظرفيت توليد اين كارخانهها سالانه ۴۵ هزار تن است كه البته كارخانهها هماكنون زيرظرفيت توليد دارند و حدود ۳۰هزار تن محصول توليد ميكنند. در صورت صفر شدن مصرف جوش شيرين در توليد نان كشور، كارخانههاي فعلي خميرمايه قادر خواهند بود كل نياز صنعت نان كشور به خميرمايه را تامين كنند.
دبير سنديكاي توليدكنندگان خميرمايه همچنين با اشاره به اينكه براساس پيشنهادهای ارائه شده قرار است از سال آينده قيمتگذاري ملاس به عنوان ماده اوليه خميرمايه در اختيار سازمان حمايت قرار گيرد تا جلو نوسان قيمت آن در بازار گرفته شود، گفت: به نظر من با توجه به وضعيتي كه بر صنعت غذا حاكم است و همچنين مطرح شدن بحث اقتصاد مقاومتي، پيش بيني ميكنم اين صنعت در سال آينده با رشد مواجه شود.
