متخصص تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: نوشيدن قهوه، چاي پر رنگ و نوشابه هاي گازدار براي روزه داران بسيار مضر است و موجب از دست رفتن آب بدن و مشکلات گوارشي مي شود.
به گزارش ايفدونا به نقل از ايرنا – دکتر سعيد حسيني متخصص تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: به روزه داران توصيه کرد به جاي اين نوشيدني هاي مضر از دوغ استفاده کنند.وي افزود: تعرق زياد در اين ماه گرم، موجب مي شود روزه داران املاح زيادي را از دست دهند و مصرف دوغ در وعده شام و سحر موجب جبران کمبود املاح خواهد شد.نامبرده ادامه داد: براي اينکه معده پس از چند ساعت گرسنگي و تشنگي ، آمادگي پذيرش غذا را داشته باشد به روزه داران توصيه مي شود براي افطار نخست از يک نوشيدني ولرم استفاده کنند چرا که نوشيدني هاي سرد، معده را منقبض کرده و فرد را دچار مشکلات فراواني مي کند.اين متخصص تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران اضافه کرد: روزه داران در وعده افطار مانند صبحانه بايد از چاي، شير يا آب ولرم و همچنين پنير و سبزي يا کمي سوپ گرم استفاده کنند و يک و نيم تا دو ساعت پس از آن شام بخورند؛ همچنين روزه داران بايد حتما چند گروه از مواد غذايي شامل غلات، لبنيات، سبزيجات و ميوه هاي تازه و گوشت ها در وعده هاي غذايي خود بگنجانند. حسيني در ادامه ماه رمضان را فرصت مناسبي براي کاهش وزن در افرادي با وزن بالا دانست و گفت: فرد روزه دار اگر داراي وزن بالايي است بايد توجه داشته باشد که سهم بيشتري از پروتئين و چربي را در وعده افطار استفاده کند چرا که سيري طولاني تري خواهد داشت و کربوهيدرات ها را به وعده سحر موکول کند.وي افزود: اين افراد با روزه گرفتن مي توانند عادت غذايي خود را اصلاح کرده و از ظاهر مناسب تري نيز برخوردار شوند.اين متخصص تغذيه، استرس را يکي از عوامل پرخوري دانست و افزود: برخي اوقات فرد دچار استرس شده و اقدام به پرخوري مي کند ماه رمضان و روزه گرفتن مي تواند تاثير مثبتي روي اين افراد داشته باشد. حسيني تصريح کرد: افراد لاغر و بي اشتها و همچنين جوانان و نوجواناني که براي نخستين بار روزه مي گيرند نيز براي اينکه انرژي بيشتري دريافت کنند کربوهيدرات ها را به وعده افطار موکول کنند زيرا هضم و جذب آنها بسرعت انجام مي گيرد و آنان زودتر احساس گرسنگي کرده و وقت بيشتري براي خوردن وعده هاي غذايي تا سحر خواهند داشت. وي در مورد افرادي که از گرسنگي روزه داري رنج مي برند، نيز اظهار داشت: اين افراد چربي و پروتئين رژيم غذايي خود را به وعده سحر موکول کرده و از سبزيجات و ميوه هاي بيشتري استفاده کنند چرا که با خوردن سبزي و ميوه احساس سيري بيشتري کرده و گرسنگي در آنان کاهش مي يابد. اين متخصص تغذيه گفت: مصرف تنقلات شيرين مانند زولبيا و باميه به دليل انرژي بالا و چربي فراوان موجب ايجاد مشکلات گوارشي مي شود بنابراين روزه داران بايد از مصرف بيش از اندازه آن ها پرهيز کنند.حسيني در خصوص ورزش افراد روزه دار نيز توصيه کرد: بهترين ساعت براي ورزش کردن يک و نيم ساعت پس از خوردن غذا است به دليل آنکه اگر زودتر از اين زمان شروع به ورزش کنند همزمان خون رساني به عضلات و دستگاه گوارش مي تواند به قلب فشار وارد کرده و فرد را دچار مشکلاتي کند.وي درباره مبتلايان ديابت نيز گفت: در ايران آمار افراد ديابتي بسيار بالاست و تنها بيماراني مي توانند روزه بگيرند که قند خون خود را خوب کنترل کرده باشند؛ در صورتي که قند خون فرد ديابتي بيش از ۱۶۰ باشد در روزه داري دچار مشکل خواهد شد.حسيني با بيان اينکه افراد ديابتي بايد براي روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند ، افزود: ديابتي ها بايد با مشورت پزشک خود، زمان مصرف داروها را تغيير داده و با مشورت کارشناس تغذيه برنامه غذايي مناسبي را تنظيم و دريافت کنند.وي، عرق سرد، بي حالي بيش از اندازه و تاري ديد را از عوارض افت قند خون عنوان کرد و گفت: روزه دار ممکن است با ادامه اين علائم به کما رود، از اين رو بايد با بروز اوليه اين علائم، بلافاصله از آب قند و يا چند عدد خرما و حبه قند استفاده کند. حسيني در پايان به تمام بيماران از جمله مبتلايان به زخم معده يا سنگ کليه، توصيه کرد براي روزه گرفتن حتما با پزشک خود مشورت کنند.