گوشت ارگانیک

کشاورزی ارگانیک در ساده‌ترین تعریف به «کشاورزی بدون افزودن مواد شیمیایی صنعتی» هنگامی که برای خوراک­ دام از آنتی بیوتیک­ها و علوفه­ی رشد کرده با کودهای شیمیایی و انواع سموم استفاده نشود، گوشت تولیدی ارگانیک خواهد بود. در روش دامپروری، به هیچ عنوان از کود و مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و مصرف داروها و واکسن­ها نیز باتوجه به سلامت عمومی دام بسیار ناچیز است. در این شرایط می­توان ادعا کرد که گوشت تولیدی ارگانیک است. استفاده از گوشت ارگانیک به بالا بردن سطح سلامت جامعه و کاهش بیماری­هایی همچون سرطان کمک می­کند و ضمن داشتن ارزش غذایی بالا، هضم و جذب آسان‌تر، بو و طعم مطبوعی دارد. اتیوپی جزء یکی از کشورهای در حال توسعه واقع در قاره آفریقا است که به شاخ آفریقا شهرت دارد. مساحت کل زمین‌های این کشور108.5میلیون هکتار است که45درصد آن را زمین های کشاورزی و زراعی تشکیل می‌دهد. در اين گزارش سعي شده تاحد امكان به معرفي گوشت ارگانيك و مزاياي آن بپردازيم تا معرف و مشوقي براي بهره‌برداران بخش كشاوري باشد تا كشور ما نيز مانند ساير كشورهاي پيشرو در اين صنعت رو به رشد به موفقيت‌هاي در خور دست يابد و در اين راه از تمام صاحب‌نظران دعوت به بيان نظر جهت نيل به اين هدف مي‌كنيم.

اتیوپی جزو یکی از کشورهای در حال توسعه واقع در قاره آفریقا می‌باشد و به شاخ آفریقا معروف است.مساحت کل زمین‌های این کشور108.5میلیون هکتار است که 45 درصد آن را زمین‌های کشاورزی و زراعی تشکیل می‌دهد

تاریخچه کشاورزی ارگانیک

طی دهه 1900 کشاورزی، جایگزین مواد شیمیایی به موازات کشاورزی صنعتی شکل گرفت. اولین حرکت سازمان یافته کشاورزان، جنبش کشاورزی بیودینامیکی بود که از سخنرانی‌های (رودلف استینر) بنیانگذار علم شناسایی طبیعت انسانی در سال 1924 شروع شد. اصول کشاورزی بیودینامیک روش‌های مناسب زراعت و باغبانی را شامل می‌شود و تنوع، چرخۀ مجدد مواد،  اجتناب از مصرف مواد شیمیایی، عدم تمرکز تولید و توزیع و غیره را در بردارد. از دهۀ 1920کشاورزان بیودینامیک این اصول را توسعه دادند و روش‌های مناسب سنتی را مجدداً معرفی کردند.

تاثیرات مثبت کشاورزی ارگانیک
اثرات بالقوه این سامانه را می‌توان بر روی سلامت افراد جامعه، منابع طبیعی، دام، هوا و غنی‌سازی و حاصلخیزی خاک و غیره مشاهده نمود. تاثیرات فوق را به چهار گروه عمده اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی و زیست محیطی تعبیر می‌کنند.
تاثیرات اجتماعی:
• بهبود شرایط سلامت افراد
• ایجاد اشتغال و فرصت‌های تحصیل و آموزش بهتر
• کاهش مهاجرت روستایی
• ذخیره‌سازی برای مدت طولانی‌تر
تاثیرات اقتصادی
• کاهش 40.6 درصدی هزینه‌ها
• حفظ و امنیت اقتصادی بیشتر درآمد روستایی و اقتصاد قوی‌تر روستایی
• کاهش سرمایه‌گذاری نقدی
• بازدهی بالا و خطرپذیری کمتر
تاثیرات کشاورزی:
• حفظ و نگهداری بانک گونه‌های کشاورزی
• تعادل و یکنواختی در کیفیت محصولات غذایی
•  حاصلخیزی و غنی‌تر کردن خاک در برابر فعالیت‌های میکروبی در خاک و در نهایت مقاومت بیشتر خاک در برابر آفات و بیماری‌ها
•  ایجاد خود اتکایی در تولید محصولات کشاورزی
تاثیرات زیست محیطی:
• کاهش آلودگی در خاک
• حفظ و نگهداری مواد مغذی در خاک و میکرو ارگانیسم‌های خاک
• کنترل بیشتر فساد و فرسودگی در خاک
• رسیدگی و بررسی آلودگی آب و هوا
• دوام و ماندگاری بیشتر در محصولات کشاورزی
در شماره آتي به بررسي بيشتر توليد گوشت ارگانيك در ايران و فرايند توليد آن مي‌پردازم و با تعداد از مسئولان و فعالان اين صنعت و  صحبتي خواهيم داشت.اثرات بالقوه این صنعت را می‌توان بر روی سلامت افراد جامعه، منابع طبیعی، دام، هوا و غنی سازی و حاصلخیزی خاک و غیره مشاهده نمود.