یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / رژیم غذایی / چاقی بر اثر استشمام بوی غذا در کودکانِ چاق …

چاقی بر اثر استشمام بوی غذا در کودکانِ چاق …

بوی مواد غذایی ممکن است مناطق حساس ذهن کودکان چاق را تحریک کند…

مطالعه ای در نشست سالانه جامعه رادیولوژی آمریکای شمالی که در 29 دسامبر تشکیل شد گزارش گردید که بیانگر این است که مناطقی از ذهن کودکان چاق که در واقع مناطق تحریک پذیری هستند و با تحریک شدن میتوانند باعث ایجاد چاقی اجباری در این کودکان شوند، در هنگام استشمام بوی غذا در این کودکان دچار تحریک و تهییج عملکردی میشوند.

محققان تعداد 30 کودک دارای سن های بین 6 تا 10 سال را که نیمی از این جمعیت دارای BMI بالای 30 (که تحت عنوان کودکان چاق دسته بندی میشوند) را مورد مطالعه قرار دادند. و هر کودک در معرض سه بوی شکلات، پیاز و یک بوی خنثی از استون رقیق قرار گرفت. هنگامی که شرکت کنندگان در آزمون نمونه ها را بو میکردند به طور همزمان از دو تکنیک fMRI و fcMRI برای اندازه گیری فعالیت ذهنی این افراد استفاده شد.

ارزیابی نتایج fMRI نشان داد در کودکان چاق استشمام بوی غذا باعث تهییج و تحریک فعالیت مناطق ذهنی تحریک پذیر و درنتیجه باعش ایجاد و گسترش اختلال چاقی اجباری میشود و در حالی که مناطق کنترل کننده این نوع از تحریکات هیچ فعالیتی را انجام نمیدهد. و این در حالیست که در کودکان با BMI نرمال مناطقی از ذهن که مربوط به تنظیم احساس لذت، سازماندهی و برنامه ریزی و نیز مناطق مربوط به کنترل احساسات و عملکرد حافظه میباشند، فعال تر شدند.

علاوه بر این نتایج fcMRI نشان داد هنگامی که کودکان با وزن نرمال در معرض بوی پیاز قرار میگیرند ارتباطی بین بخش چشایی در قشر مخ که وظیفه پروسس کردن طعم را بر عهده دارد با بخشی دیگر ارتباط پیدا میکند که تداعی کننده و پیش بینی کننده پاداش و لذت است. که این ارتباط ذهنی در کودکان چاق دیده نشد. بوی شکلات منجر به ارتباطات ذهنی معناداری در کودکان چاق در مقایسه با کودکان دارای وزن مناسب گردید.

منبع:www.ift.org

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − دو =