شنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۶
خانه / سلامتی / شلغم؛ آنتی بیوتیک گیاهی
شلغم

شلغم؛ آنتی بیوتیک گیاهی

سالیانه حدود ۴۶۰ تن تولید شلغم در شهرستان بشرویه را داریم که این میزان نیاز شهرستان را به مصرف این میوه تأمین می‌کند.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از مهر ، شلغم میوه‌ای دارای خواص تغذیه‌ای و درمانی بسیاری است که در کتب طب سنتی نیز توصیه فراوانی در خصوص مصرف این میوه شده است. این میوه برای درمان بسیاری از بیمارهای شایع در فصل سرما و بیماری‌های تنفسی مؤثر است به همین دلیل بازار فروش آن در فصل سرما و زمستان بسیار داغ است. شلغم گیاهی است که دارای برگهای ناصاف می‌باشد و میوه آن به رنگ سفید است که بعضاً لکه‌های بنفش رنگی نیز دارد. شهرستان بشرویه به عنوان یکی از قطب‌های تولید این محصول است که پیش بینی می‌شود از سطح ۲۳ هکتار، میزان ۴۶۰ تن شلغم برداشت شود.

۲۳ هکتار از اراضی بشرویه زیر کشت شلغم

 حسین سرچاهی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بشرویه  بیان کرد: از قدیم الایام کشت شلغم در شهرستان بشرویه رواج داشته است و کشاورزان شهرستان به صورت خود مصرفی شلغم را کشت می‌کرده‌اند.

وی افزود: سطح زیر کشت شلغم در بشرویه ۲۳ هکتار است و متوسط عملکرد آن نیز ۲۰ تن در هر هکتار است.

سرچاهی بیان کرد: سالیانه حدود ۴۶۰ تن تولید شلغم در شهرستان بشرویه را داریم که این میزان نیاز شهرستان را به مصرف این میوه تأمین می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی بشرویه گفت: کشت شلغم از اواخر شهریورماه آغاز می‌شود و برداشت آن نیز از اوایل آبان یا نیمه دوم آبان ماه بسته به شرایط آب و هوایی منطقه گرمسیر و سردسیر بودن متفاوت است.

شلغم محلی بشرویه همیشه طرفداران خاص خود را دارد

جعفرزاده شلغم کار ۷۰ ساله که مشغول جمع آوری این محصول بود گفت: کاشت شلغم از دیرباز در شهرستان بشرویه رواج داشته و به دلیل استقبال مردم برای مصرف آن نیز، ما کاشت آن را ادامه داده‌ایم.

وی بیان کرد: ۱۰ سال است که با استفاده از بذر محلی اقدام به کشت شلغم می‌کنم و خوشبختانه با برداشت و فروش آن نیز در شهرستان درآمد مناسبی دارم.

جعفرزاده اظهار داشت: شلغم محلی بشرویه به دلیل شیرینی و خوشمزگی طرفداران همیشگی خود را دارد، همچنین از نظر اندازه نه کوچک و نه بسیار بزرگ است.

رضایی هم یکی دیگر از شلغم کاران بشرویه  بیان کرد: مدت شش سال است که به صورت پیاپی در زمین کشاورزی پدرم مشغول کشت شلغم هستم.

وی افزود: خوشبختانه از میوه شلغم برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود و برگ‌های این محصول نیز برای خوراک دام مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شلغم یک آنتی بوتیک طبیعی

محمد اکبرزاده کارشناس تغذیه نیز به خواص شلغم اشاره کرد و گفت: شلغم میوه مفید فصل سرما است و دارای ویتامین‌های آ، ب، ث، فسفر، کلسیم و آهن است.

وی افزود: شلغم در افزایش حافظه و درمان کم خونی مؤثر است و نیز اشت‌ها آور بوده، همچنین ادرار آور است و سنگ‌های کلیه و مثانه را خرد می‌کند.

اکبرزاده بیان کرد: شلغم برای درمان سرماخوردگی‌ها و گلودردها و بیماری‌های دستگاه تنفس بسیار مؤثر است و مخصوصاً بخور شلغم برای بهبود عملکرد ریه هاتاثیر بسزایی دارد.

کارشناس تغذیه اظهار داشت: شلغم به صورت پخته اگر له شود به عنوان یک مرهم و ضمادی برای درمان بیماری‌های مفصلی به کار برده می‌شود و برای رشد و نمو استخوان‌ها نیز بسیار مؤثر است.

 وی عنوان کرد: خصوصاً توصیه می‌شود بانوان باردار و خانم‌های شیرده حتماً از شلغم استفاده کنند.

وی افزود: همچنین برای درمان بیماری‌های دیابت شلغم، به دلیل انسولین گیاهی که دارد بسیار مفید است و بخاطر ید زیادی که در این میوه می‌باشد برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند بسیار موثربوده و عملکرد غده تیروئید را تنظیم می‌کند.

شلغم گیاهی ضد سرطان

اکبرزاده شلغم را گیاهی ضد سرطان دانست و گفت: شلغم گسترش سرطان را متوقف می‌کند و میکرو ارگانیسم‌ها و میکروب‌های بیماری زا را از بدن خارج می‌کند.

وی ادامه داد: شلغم چه در داخل بدن چه در فضای بسته باشد به دلیل مواد گوگردی که درون آن وجود دارد باعث از بین رفتن میکروب‌ها می‌شود.

این کارشناس تغذیه توصیه کرد تاهمه افراد در فصل زمستان در هر هفته حدود دو تا سه مرتبه از شلغم استفاده کنند.

شلغم به عنوان میوه ای مؤثر در درمان بسیاری از بیماری‌های زمستان از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا در استان خراسان جنوبی به صورت سنتی در خراسان جنوبی کشت و برداشت می‌شود و جایگاه آن در اقتصاد کشاورزی و ترویج مصارف آن در بین جامعه کمتر مورد توجه قرار گکرفته است.

منبع: کانون انجمن های صنایع غذایی ایران

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + 15 =