یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / سلامتی / اسیدهای چرب آزاد و افزایش احتمال ابتلا به دیابت

اسیدهای چرب آزاد و افزایش احتمال ابتلا به دیابت

براساس تحقیق منتشر شده در ژورنال متابولیسم (metabolism) درفوریه2015 اسیدهای چرب آزاد عامل افزایش مقاومت در برابر انسولین هستند و مقدار آنها هنگام چاقی افزایش پیدا می کند.

بنا بر گزارش واحد فنی و تحقیقات انجمن صنفی صنایع روغن نباتی که بر اساس تحقیق منتشر شده در ژورنال متابولیسم (metabolism) درفوریه2015  اسیدهای چرب آزاد عامل افزایش مقاومت در برابر انسولین هستند و مقدار آنها هنگام چاقی افزایش پیدا می کند. با این حال هنوز مشخص نیست که اسیدهای چرب آزاد مختلف با توجه به درجه غیر اشباعیتشان چه تاثیری بر تغییرات مقاومت به انسولین در کوتاه مدت دارند. برای یافتن پاسخ این پرسش محققان امولسیونهایی از روغن سویا و هپارین به عنوان اسیدهای چرب چند غیر اشباعی، روغن زیتون و هپارین به عنوان اسید چرب تک غیر اشباع، روغن لارد و هپارین به عنوان اسید چرب اشباع وسالین را به مدت 7ساعت به موش ما تزریق کردند و در مدت 2 ساعت آخر تزریق آزمونی برای بررسی حساسیت به انسولین انجام گرفت باکمال تعجب مشاهده شد انواع این چربی ها به یک میزان بر حساسیت به انسولینموثرند علاوه بر این تمام چربی ها درمقایسه با سالین به یک میزان تغییر ایجاد کردند. براساس این تحقیق به طور کلی می توان گفت اسیدهای چرب آزاد با درجات غیراشباعی مختلف تغییرات مشابهی در میزان مقاومت به انسولین ایجاد می کنند.

منبع: انجمن روغن نباتی ایران

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =