یکشنبه , ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
خانه / سلامتی / سوپ دریایی بویابس، غذای الهه های یونان

سوپ دریایی بویابس، غذای الهه های یونان

فرانسوی ها به عنوان بزرگترین دارندگان دستورالعمل های خوراک پزی شناخته می شوند. “بویابس” یکی از غذاهایی است که دستورالعمل آن را باید داشته باشید.منشا آن در شهر بندری مارسی است و نوعی سوپ ماهی محسوب می شود. در روش سنتی  از ماهی های سواحل سنگلاخی، زعفران، دانه ی رازیانه و مزه ی پرتغال برای پخت آن استفاده می شود.

نظریات مختلفی در دنیای آشپزی برای روش پخت صحیح بویابس وجود دارد. در روش دیگر پخت آن، از ماهی که (معمولا ماهی های قرمز یا  سینه سرخ دریایی یا مارماهی های آب شور اروپا) در شراب قرمز یا سفید خوابانده شده استفاده میشود که درباره ی صحت این دستور خوراک بحث های زیاد وجود دارد. حتی روی منشا آن هم بحث بسیار است. آیا این سوپ توسط یکی از الهه های یونان پدید آمده است یا اینکه یک ماهی گیر ساحلی به علت اینکه ماهی های سواحل سنگلاخی فروش نمیرفته اند این خورشت را درست کرده تا دربازار بفروشد؟

به هرحال، استفاده از انواع مختلفی از ماهی های تازه قدم اول برای تهیه این سوپ خوشمزه می باشد، مخصوصا اگر نمی توانید به جنوب فرانسه برای خرید این خورشت سفر کنید.

روش ایرانی برای تهیه  سوپ دریایی بویابس:
شیرماهی ؛
میگو ۲۰۰ گرم
ماهی قزل ۳۰۰ گرم
زعفران دم کرده؛ ۲ قاشق غذاخوری
تره فرنگی؛ یک ساقه – خرد شده
ادویه گرام ماسالا؛ یک قاشق غذاخوری
هویج؛ یک عدد نگینی خرد شده یا با رنده درشت رنده کرده
کرفس؛ دو ساقه جوان و ترد با برگ
گشنیز؛ یک فنجان خرد شده
پیازچه؛ چند ساقه ترد و نازک کامل (با قسمت سبز آن)
پیازکوچک؛ یک عدد نگینی خرد شده
فلفل قرمز زنگوله‌ای (دلمه‌ای)؛ ۱ عدد نگینی خرد شده
روغن زیتون یا کنجد؛ کمی کره؛ کمی
آرد سفید؛ ۲ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا یا موزارلا رنده شده؛ یک فنجان
شیر؛ ۲ لیوان
چند تکه نان جو سبوس‌دار

روش پخت
کمی روغن در قابلمه ریخته و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود. بعد ماهی را هم اضافه کنید و تفت دهید (سرخ نکنید) حال کمی نمک و فلفل و ادویه گرام ماسالا اضافه کنید. و بلافاصله یک لیوان آب بریزید تا با شعله کم ماهی بپزد. (خیلی زود می‌پزد) ماهی را از داخل آن بیرون آورید تا خنک شود. اکنون تره فرنگی خرد شده و کرفس را اضافه کنید تا با کمی آب بپزد. سپس با گوشتکوب له کنید. بعد هویج و فلفل قرمز را اضافه کنید و اگر لازم بود آب اضافه کنید. ماهی را ریش کرده و به مواد اضافه کنید. پیازچه را هم بریزید. اگر طعم پیازچه برایتان خوشایند است، آن را هنگام سرو به طور خام روی سوپ بریزید. آرد را در یک ظرف دیگر بو دهید و سپس کره را اضافه کنید (تفییر رنگ ندهد). زعفران آب کرده را هم روی آن بریزید. دو لیوان شیر را هم به آن بیفزایید. تقریبا ده دقیقه بعد کمی که خود را گرفت و غلیظ شد، پنیر را روی آن بریزید. این سوپ باید غلیظ باشد و پس از ریختن پنیر و آب شدن آن بلافاصله سوپ باید سرو شود. از گشنیز و کمی فلفل قرمز برای تزیین روی آن استفاده کنید و برای هر نفر دو تکه نان تست در نظر بگیرید

عطیه وفایی- فود کلینیک

 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 11 =