یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / سلامتی / اثر سلامت بخش دم کردن چای
اثر سلامت بخش دم کردن چای

اثر سلامت بخش دم کردن چای

چای نوشیدنی است که بعد از آب بیشترین مصرف را در بین نوشیدنی ها در سراسر جها ن دارد. روش های آماده سازی چای و نوشیدنی ها در هرنقطه از جهان متفاوت است و از طرفی این متد های آماده سازی به دلیل تفاوت در انواع چای نیز میتواند متفاوت باشد. در یک تحقیقی که اخیرا توسط محققان دانشگاه مالایا انجام گرفته است اثبات شده مدت زمان و دمای خیساندن (دم کردن) برگ های چای در ویژگی ها و خاصیت آنتی اکسیدانی آن اثر گذار است و نیز انواع مختلف چای از این نظر متفاوت خواهند بود.

در این مطالعه محققان سه نوع مختلف چای شامل چای سفید، سبز و سیاه را مورد مطالعه قرار دادند. دو واریته از هر کدام از این نمونه های چای در آب جوش به مدت 2 ساعت، آب جوش به مدت 5 دقیقه، آب سرد برای 2 ساعت و آب سرد برای 5 دقیقه مورد آزمون قرار گرفتند. آنها نتیجه گرفتند که موثر ترین میزان دما و زمان خیساندن (دم کردن) چای وابسته به نوع چای می باشد. در چای سفید میزان آنتی اکسیدان ها با مدت زمان خیساندن رابطه مستقیم داشت ولی این مورد در خصوص دمای خیساندن برای این نوع چای اثری نداشت. و در مورد چای سیاه بالاترین اثر آنتی اکسیدانی مربوط به مدت زمان کوتاه خیساندن در آب داغ بودو نیز بیشتر شدن مدت زمان ماندن در آب داغ منجر به کاهش فعالیت آنتی اکسیدانی چای سیاه شد. و چای سبز مورد مطالعه در مورد دمای بالای خیساندن حساسیت نشان داد و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی آن مربوط به زمان دو ساعت و دمای سرد بود.

علاوه بر این در کل میزان فعالیت آنتی اکسیدانی چای سفید و سبز نسبت به چای سیاه بیشتر گزارش شد. نویسندگان این پژوهش استدلال کردند که این اطلاعات میتواند در تدوین یک متد استاندارد و جامع در خصوص آماده سازی و دم کردن انواع مختلف چای به منظور رسیدن به بالاترین پتانسیل سلامت بخشی این محصول مورد استفاده قرار گیرد.

بخش بین الملل: احسان قربانی

منبع: www.ift.org

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =