شنبه , ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
خانه / اخبار / درج برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای، ضامن سلامتی جامعه
چراغ راهنمای تغذیه ای

درج برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای، ضامن سلامتی جامعه

معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: درج برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای، ضامن سلامتی جامعه است.

به گزارش وبدا دکتر سهیل اسکندری با بیان این مطلب گفت: بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون، چربی خون، سکته های قلبی و مغزی، سرطانها و غیره از جمله بیماری هایی هستند که رابطه مستقیم با مصرف نمک، شکر و روغن دارند.

وی افزود: افزایش چاقی، اضافه وزن از جمله چالش های پیش روی نظام سلامت کشور است که با آن دست و پنجه نرم می کند.

دکتر اسکندری گفت: با توجه به اهمیت ایمنی، کنترل غذا و فرآورده های غذایی قبل از ورود به بازار از مدت ها قبل طرح درج نشانگر رنگی تغذیه ای را بر روی محصولات غذایی اجرایی شده است که مصرف کنندگان می توانند با مراجعه به برچسب ماده غذایی به راحتی از میزان قند، چربی و نمک محصول مورد استفاده مطلع شوند و آگاهانه متناسب با وضعیت جسمانی خود و برای حفظ سلامتی خود اقدام به خرید و مصرف مواد غذایی کنند.

معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: بر اساس این طرح کلیه محصولات غذایی و آشامیدنی تولیدی و وارداتی باید نسبت به درج این نشانگر رنگی تغذیه ای اقدام کنند.

دکتر اسکندری اظهار کرد: چربی های ترانس همان چربی هایی هستند که در روغن نباتی، سوسیس، ناگت و سیب زمینی سرخ شده موجود است، همچنین از جمله محصولاتی که حاوی نسبت بالایی از چربی اشباع هستند می توان به محصولات حیوانی نظیر خامه، پنیر، کره و روغن اشاره کرد، اما در برخی از محصولات گیاهی نیز، همانند روغن خرما، نارگیل و پنبه دانه یافت می شود.

وی عنوان کرد: از جمله مضرات مصرف این نوع چربی ها افزایش کلسترول مضر یا به عبارت تخصصی تر (LDL) و کاهش کلسترول مفید( HDL ) می باشد و نتیجه این امر افزایش خطر ابتلا به بیماری ها های قلبی و عروقی است. همچنین این چربی ها میزان تری گلیسریدها (چربی دیگر موجود در خون) را بالا می برند.

دکتر اسکندری گفت: میزان بالای تری گلیسرید نیز در سخت شدن دیواره شریان ها (تصلب شرایین) که زمینه بیماری قلبی را فراهم می کند، موثر است، همچنین چربی های ترانس باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق می شوند و از این راه نیز ایجاد پلاک های چربی و انسداد رگهای خونی قلب نقش دارند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 4 =