شنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / اثرات زیانبار مصرف بیش از حد مجاز سدیم

اثرات زیانبار مصرف بیش از حد مجاز سدیم

دپارتمان بهداشت و سلامت شهر نیویورک در خصوص اثرات زیانبار مصرف بیش از حد مجاز سدیم خبر داد و از اینرو مراکز سرویس دهی مواد غذایی که در واقع شعبه ای از رستوران های زنجیره ای هستند که بیش از 15 شعبه در کشور دارند ملزم به نشانه گذاری این مواد غذایی در منوی غذاهای خود هستند. و این نشانه در مجاورت غذاهایی که دارای 2300 میلی گرم(حداکٍر مقدار مجاز مصرف روزانه سدیم) و یا مقادیر بیشتری از سدیم هستند قرار میگیرد. این قانون همچنین شامل وعده های غذایی که به صورت مرکب مصرف میشوند نیز میشود نظیر سوپ، ساندویچ، برگر ها و سیب زمینی سرخ کرده.

این قانون همچنین مراکز تهیه غذا را ملزم به نصب عبارتی در مکانی که مشتریان سفارش غذای خود را میدهند میکند. این عبارت توضیح دهنده این است که غذاهای دارای نشان هشدار دهنده دارای مقادیر بالاتر سدیم مجاز هستند موجب افزایش فشار خون و بالابردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و تپش قلب میشوند. شهر نیویورک اولین شهر ایالت متحده هست که رستوران های زنجیره ای را ملزم به نشانه گذاری غذاهای مذکور کرده است. رستوران های با بیش از 15 شعبه ملزم به اجرای این قانون ظرف مدت 90 روز هستند و در غیر این صورت ملزم به پرداخت جریمه و مجازات هستند.

به گفته نماینده سازمان بهداشت و سلامت نیویورک تعداد زیادی از بزرگسالان در نیویورک بیش از مقدار توصیه شده سدیم مصرف میکنند و تعداد اندکی از این افراد از ارتباط بین مصرف زیاد سدیم و ابتلا به بیماری های فشار خون، بیماری های قلبی و تپش قلب مطلع هستند. لازم است که این علائم هشدار دهنده در رستوران ها نصب گردد زیرا که بیشتر سدیمی که ما از طریق رژیم غذایی دریافت میکنیم در غذایی که ما میخریم و به همراه آن هست و در واقع مقدار نمکی که ما با نمکدان به غذا اضافه میکنیم سهم کمی از میزان سدیم مصرف شده را شامل میشود. این علائم به شهروندان نیویورکی در مورد انتخاب غذا در رستوران ها اطلاع میدهد.

هنگامی که این طرح در ماه سپتامبر به انجمن ملی رستوران داران رسید ان نظر از طرف این انجمن عنوان شد:

صنعت رستوران داری متعهد به توسعه یافتن و نیز ارائه غذاهای با سدیم کم برای مصرف کنندگان خواهد بود. و ما به عنوان یک انجمن از ایجاد یک استاندارد ملی در خصوص نشانه گذاری منو های غذایی دفاع میکنیم. ولی با این وجود نگران این موضوع هستیم که در خصوص اجرای این قانون فدرال در مورد رستوران های ملزم به اجرا، با سخت گیری های بیش از حد نیاز سازمان های نظارتی نظیر New York City Board of Health مواجه شویم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =