شنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / “روغن‌ گیری در حضور شما”، ممنوع!

“روغن‌ گیری در حضور شما”، ممنوع!

سازمان ملی استاندارد در اطلاعیه‌ای نسبت به مصرف روغن‌های کنجدی که به روش سنتی روغن‌گیری می‌شوند، هشدار داد.

 

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، روغن‌گیری از انواع دانه‌های روغنی مانند کنجد، آفتابگردان، کلزا،سیاهدانه، فندوق، بادام و گل سرخ کسب و کار نسبتا جدیدی است که امروزه زیاد با آن مواجه می شویم، کاری که در حضور مشتری روغن کاملا خالصی از دانه‌ها و میوه‌های روغنی تهیه می‌کنند و برای اعتماد بیشتر مشتریان، اجازه می‌دهند آنها شخصا فرآیند روغن‌گیری را انجام دهند. شیوه کار دستگاه‌ها ساده به نظر می‌رسد و مشتری به راحتی می‌تواند فرآیند روغن‌گیری را با چشمان خود ببیند و از اصل بودن محصولی که خریداری می‌کند کاملا مطمئن باشد.

این موضوع برای مشتریان زیادی، جالب و حتی باورنکردنی به‌نظر می‌رسد آن‌قدر که در نخستین مواجهه با این مغازه، می‌توانی مردمی را ببینی که درحال بررسی دقیق دستگاه روغن‌کشی از تمام زوایای آن هستند. عده‌ای از مشتریان نیز با کنجکاوی فروشنده‌ها را سوال‌پیچ می‌کنند تا از طرز کار دقیق دستگاه‌ها سر دربیاورند.

فروشندگان نیز در برخی مغلزه ها برای جلب اعتماد مشتری ها به آنها اجازه می‌دهند که خودشان دانه‌های روغنی موردنیازشان را تهیه کنند و به جای آن‌که فروشنده دانه‌ها را در دستگاه بریزد و روغن‌گیری کند، مشتری تمام این فرآیندها را خود انجام دهد. این کار باعث می‌شود مشتریان بدبین‌تر باور کنند چشم‌بندی و تردستی در کار نیست و فروشندگان این مغازه می‌خواهند با حسن نیت با مشتریانشان برخورد کنند.

با این وجود سازمان ملی استاندارد در اطلاعیه‌ای نسبت به مصرف روغن‌های کنجدی که به روش سنتی روغن‌گیری می‌شوند، هشدار داد.

در اطلاعیه سازمان ملی استاندارد آمده است: با توجه به گسترش روغن گیری دانه های روغنی به ویژه کنجد به روش سنتی با عنوان “روغن گیری در حضور شما” از هموطنان درخواست می شود به دلایل عدم اطمینان از مواد اولیه مصرفی مناسب از نظر نوع دانه و احتمال بالا بودن میزان آلودگی میکروبی از جمله کپک زدگی، سموم قارچی مانند آفلاتوکسین، شرایط نامناسب نگهداری مواد اولیه، عدم رعایت بهداشت دستگاه های روغن کشی طبق معیارهای استاندارد ملی، وجود برخی ناخالصی های مضر در محصول نهایی مانند فلزات سنگین و همچنین فسادپذیری روغن استحصالی بویژه در اثر شرایط نامناسب بسته بندی و نگهداری، از خرید و مصرف این گونه روغن ها خودداری و از انواع روغن بسته بندی شده دارای علامت استاندارد معتبر استفاده کنند./

منبع: ایانا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + ده =