یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / رییس سازمان غذا و دارو:کاهش اسید چرب ترانس در صنایع غذایی و روغن های خوراکی بصورت پلکانی خواهد بود

رییس سازمان غذا و دارو:کاهش اسید چرب ترانس در صنایع غذایی و روغن های خوراکی بصورت پلکانی خواهد بود

دکتر رسول دیناروند ، به تشریح جزئیات سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر و مفاد آن در حوزه غذا و دارو پرداخت و گفت: ما در حوزه غذا و دارو موظفیم چند کار را انجام داده و آن را پیگیری کنیم. اول اینکه میزان اسید چرب ترانس را در روغن‌ها به صفر برسانیم و این موضوع یکی از اهداف اصلی ماست، چراکه مضر بودن اسیدچرب ترانس قطعی است و میزان آن باید به صفر برسد.

رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه در حال حاضر میزان این اسید چرب در روغن‌ها چقدر است، گفت: میزان اسیدچرب ترانس در برخی روغن‌هایی که در صنایع غذایی استفاده می‌شود، 10 درصد و در روغن‌های خوراکی مردم پنج درصد است. ما باید این میزان را به تدریج و به صورت پلکانی کاهش دهیم؛ چراکه صنعت ما نیز باید بتواند این کار را انجام دهد. بنابراین امیدواریم به زودی و طی یک یا دو سال آینده میزان اسید چرب ترانس در صنعت به زیر پنج درصد و میزان آن در روغن خانوار به زیر 2 درصد برسد.

وی افزود: بعد از آن زمانی که این مرحله تثبیت شد، گام بعدی برداشته می‌شود، یعنی میزان اسیدچرب ترانس در روغن خانوار به زیر 1 درصد و در صنعت به زیر 2 درصد می‌رسد و بعد از آن گام نهایی برداشته می‌شود تا میزان این اسید چرب در هر دو صفر شود.

دیناروند با بیان اینکه این صفر شدن به یک دوره 10 ساله نیازمند است، گفت: ما نمی‌توانیم یک فرمان صادر کنیم که مثلا فردا میزان اسیدچرب ترانس صفر شود؛ بنابراین باید یک موعد زمانی بگذرد تا صنعت ما بتواند خودش را تطبیق دهد و ذائقه مردم نیز همراه با آن اصلاح شود.

کاهش میزان شکر و نمک در مواد غذایی دستور کار

وی ادامه داد: کار دومی که باید انجام دهیم، کاهش میزان مصرف شکر و نمک است. در حال حاضر در کشور بیش از دو برابر مطلوب، نمک مصرف می‌کنیم اما باید این میزان را طی یک دوره 10 ساله به حد مجاز برسانیم این کار نیز در همین زمانبندی پیگیری می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: همچنین کاهش شکر به ویژه در فرآورده‌هایی که اکنون در نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های مختلف، بستنی و… دیده می‌شود و درصدی از آن باید به صورت پلکانی کاهش یابد. مثلا برای سال آینده 10 درصد کاهش میزان شکر در نوشابه‌ها را پیش‌بینی کردیم. در حال حاضر میزان شکر در نوشابه‌ها حدود 10 تا 11 گرم در هر 100 سی‌سی است و حتی در برخی از آنها این میزان بیشتر است.

دیناروند در ادامه درباره مفاد حوزه دارو در سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر گفت: در حوزه دارو تامین داروهای قلبی و عروقی را در دستور کار داریم. داروهای بیماری‌های دیابت و به‌ویژه قلبی و عروقی مانند فشار خون داروهایی هستند که اگر به موقع تامین نشوند و بیمار به موقع درمان نشود، بیماری آنها وارد مرحله خطرناک‌تری می‌شود و به داروهای بسیار گرانقیمت‌تری نیاز پیدا می‌کنند.

وی افزود: مثلا هزینه درمان سالیانه یک بیمار دیابتی 100 دلار است اما زمانی که این بیمار وارد مرحله گران‌تر درمان شود و به یک بیمار پیوند کلیه تبدیل شود، هزینه او به بیش از 2000 دلار می‌رسد. بنابراین باید در این حوزه اطمینان حاصل کنیم که همه بیماران داروهای مورد نیازشان را دریافت می‌کنند.

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اکنون با وجود فراوانی داروها، مردم به داروها دسترسی ندارند، گفت: چراکه آنها از بیماری خود خبر ندارند و به پزشک مراجعه نمی‌کنند. اینها بیماری‌های خاموش است چه برای کسانی که پیش دیابتی هستند و چه کسانی که بیماری‌های قلبی عروقی دارند و هنوز عوارض بالینی آنها مشخص نشده است. اگر اینها درمان شوند وارد مراحل خطرناک‌تر نمی‌شوند.

دیناروند تاکید کرد: بنابراین تامین این داروها در اولویت ماست تا بتوانیم در برنامه 10 ساله کنترل بیماری‌های غیرواگیر از ورود این گروه از بیماران به مراحل خطرناک‌تر پیشگیری کنیم.

منبع: ایسنا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 5 =