شنبه , ۲۷ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / ضرب‌الاجل سازمان غذا و دارو به صنایع غذایی
سازمان غذا و دارو

ضرب‌الاجل سازمان غذا و دارو به صنایع غذایی

به گزارش فودکلینیک و به نقل از ایسنا؛ دکتر رسول دیناروند در همایش نشان ایمنی و سلامت با بیان اینکه ما در حوزه وزارت بهداشت دو کار اساسی برای فرآورده‌های غذایی انجام می‌دهیم، گفت: اول حفظ بهداشت و ایمنی و دومین کار که از سال‌های اخیر اهمیت یافته، بحث سلامت و سلامت‌محوری در این حوزه است.

وی افزد: وظیفه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت در حوزه ایمنی و بهداشت این است که کمک کند تا فرآورده‌های غذایی که علائم نداشته‌اند، خالص باشند و فلزات سنگینی چون آرسنیک در آنها وجود نداشته باشد. این در حالی است که در بعد سلامت محوری فراتر از بهداشت و ایمنی فرآورده‌ها می‌رویم و برای مثال به میزان اثر نمک نیز توجه می‌کنیم. این بعد است که نقش وزارت بهداشت را تعیین کننده کرده و به همین دلیل وظیفه نظارتی وزارت بهداشت حوزه کالاهای سلامت محور حائز اهمیت است؛ به طوری که ما تنها به معیارهای فنی نگاه نمی‌کنیم چراکه نگاه سلامت محور بسیار مهم‌تر است.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: اگر این نگاه وزارت بهداشت نبود، هیچ‌گاه میزان اسید چرب ترانس که در گذشته 30 درصد بود به پنج درصد نمی‌رسد و ما حذف آن را در اهداف خود قرار نمی‌دادیم. اگر وزارت بهداشت به این موضوع توجه نمی‌کرد، وضع ما در حوزه شکر از وضعیت امروز هم بدتر می‌بود. برای مثال در زمینه استانداردهای نوشابه گازدار اکنون این نوشابه حداقل 11 درصد شکر دارد و سقف آن باز است و یعنی می‌تواند تا 15 درصد شکر به آن اضافه شود، اما وزارت بهداشت برای آن سقف 9 درصدی را تعیین کرده است. این نگاه و شاخصه وزارت بهداشت و سازمان غذا و داروست که در این حوزه موازی‌کاری‌هایی هم وجود دارد.

دیناروند با اشاره به تصویب سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر در سال 94 گفت: رسیدن به اهداف این سند جزو اولویت‌های ماست و از اهداف آن می‌توان به کاهش مصرف نمک مردم به میزان حداقل 30 درصد اشاره کرد. البته این کاهش 30 درصدی ایده‌آل نیست و برای رسیدن به کاهش مطلوب باید کاهشی 50 درصدی اتفاق افتد. از طرفی در سال جاری بسیاری از فرآورده‌های حاوی نمک اصلاح می‌شوند و صنایع موظف هستند 5 تا 10 درصد از میزان نمک در فرآورده‌ها را کاهش دهند.

وی یکی دیگر از اهداف سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را حذف اسیدچرب غیرترانس دانست و گفت: میزان آن باید به صفر برسد. متاسفانه در 45 سال گذشته یک اشتباه تاریخی رخ داد و آن هم تبدیل روغن به روغن جامد بود و هرچه هم تلاش کردیم آن را حذف کنیم، کافی نبود. حال تاکید می‌کنیم میزان اسید چرب ترانس باید حذف شود و در این زمینه جدی و سختگیرانه عمل می‌کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو هدف دیگر سازمان غذا و دارو را مبارزه با افزایش وزن و چاقی عنوان کرد و گفت: تحرک در این زمینه بسیار ضروری است، اما اصلاح تغذیه و فرآورده‌های غذایی بسیار کمک‌کننده است.

دیناروند با اشاره به موضوع پالم گفت: در سال 93 با نگاهی که وزیر داشتند، توانستیم روغن پالم را از لبنیات حذف کنیم. روغن پالم باعث ارزانتر شدن لبنیات می‌شد و این موضوع ذائقه مردم را به سمت مصرف لبنیات پرچرب و دریافت کالری بیشتر سوق می‌داد، بنابراین حذف پالم با نگاهی سلامت محور انجام شد، چراکه هیچ دلیلی ندارد که فرآورده پرچرب را به صورت ارزان تولید کنیم، بلکه می‌خواهیم این فرآورده گرانتر باشد تا مصرف آن کاهش یابد. بنابراین از طریق اصلاح استانداردهای فنی در فرآورده‌ها، سیاست‌های تشویقی و تغییر رفتار مردم و صنعت هرکجا که لازم باشد برای کاهش کالری دریافتی، کمک می‌کنیم.

وی در این زمینه به چهار راهبرد سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: اولا اینکه باید حق انتخاب را برای مردم ایجاد کنیم تا مردم بتوانند غذایی که سالم‌تر است را انتخاب کنند. در این زمینه نصب نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای یا چراغ راهنمای تغذیه برای این کار طراحی و به دست وزیر رونمایی و به صنایع غذایی ابلاغ شد.

رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: براین اساس ما 18 ماه به صنایع وقت دادیم تا خودشان را با این چراغ راهنما تطبیق دهند و امروز اعلام می‌کنم که تعداد فرآورده‌های غذایی که این نشانگر را استفاده کرده‌اند از 55 درصد عبور کرده است؛ به طوری که در برخی از استان‌ها 8 درصد صنایع و در برخی دیگر 30 درصد صنایع آن را انجام داده‌اند و به طور میانگین 30 تا 80 درصد این کار انجام شده است. همچنین ما قول می‌دهیم تا پایان شهریور 95 تمام فرآورده‌های غذایی کشور که مشمول درج چراغ راهنما هستند، آن را نصب کنند.

دیناروند ادامه داد: همچنین تلاش‌های فرهنگی و تبلیغی ما در رسانه‌های عمومی و آموزش و پرورش انجام می‌شود. کار دوم نیز اصلاح معیارهای فنی و استانداردهاست. به طوری که در جاهایی که می‌توانیم میزان نمک، شکر و… را کم کنیم، این کار را انجام می‌دهیم. چراکه دلیلی ندارد یک آبمیوه 18 تا 20 درصد شکر داشته باشد. بنابراین ما به تدریج اینها را اصلاح می‌کنیم.

وی سومین راهکار را سیاست‌های تشویقی برای صنایعی که سلامت فرآورده‌هایشان فراتر از معیارهای سازمان غذا و دارو باشد، دانست و گفت: چهارمین راهکار بحث غنی‌سازی است که امسال هم ادامه دارد و ما غنی‌سازی با ویتامین D را عمومی و سراسری می‌کنیم.

رییس سازمان غذا و دارو درباره سامانه رهگیری و کنترل اصالت نیز اظهار کرد: این سامانه در سال 95 در حوزه غذا و دارو انجام می‌شود. در حال حاضر این سامانه برای واردات و مکمل‌ها کامل شده و طی سه ماه آینده این کار برای فرآورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی نیز تمام می‌شود و امسال بحث رهگیری کنترل اصالت را در تمامی این حوزه‌ها تکمیل می‌کنیم.

در این مراسم از سامانه اصالت دارو نیز رونمایی شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + یک =