دوشنبه , ۱ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / ممنوعیت استفاده از روغن‌های گیاهی در فراورده‌های لبنی با بخشنامه جدید
فرآورده های لبنی

ممنوعیت استفاده از روغن‌های گیاهی در فراورده‌های لبنی با بخشنامه جدید

روغن‌ها و چربی‌ها اهمیت فوق‌العاده‌ای در رژیم غذایی انسان دارند، به‌طوری که سازمان بهداشت جهانی دریافت 25 الی 30 درصد انرژی رژیم غذایی را از آنها توصیه کرده است. اما با این حال استفاده نامناسب از آنها می‌تواند اثر معکوس داده و عوارض جانبی مخربی بر جای گذارد. لذا سازمان غذا و دارو با صدور یک بخشنامه جدید، به دنبال کاهش این دست عوارض است.


به گزارش فود کلینیک و به نقل از سلامانه، مدیرکل نظارت‌بر فراورده‌های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «بر اساس یک بخشنامه جدید، استفاده از انواع روغن‌های گیاهی ازجمله پالم در کلیه فراورده‌های لبنی به استثناء بستنی ممنوع شده است.»

دکتر بهروز جنت ادامه داد: «طی چند سال اخیر براساس استانداردهای ملی تدوین شده و ابلاغی سازمان ملی استاندارد، تولید و ورود انواع پنیر خامه‌ای، پروسس، تازه و پنیر پیتزا با چربی گیاهی، کره اسپرید مخلوط و شیر خشک با روغن گیاهی ممنوع شده است.»

وی با یادآوری اینکه کنترل فراورده‌های لبنی در سطح عرضه از مهرماه سال 92 تاکنون ادامه داشته است، تصریح کرد: «اقدامات قانونی برای برخورد با موارد تخلف شامل عدم انطباق با پروانه ساخت و استاندارد این فراورده‌ها و به‌خصوص استفاده از روغن‌های گیاهی در فراورده‌های لبنی ازطریق دانشگاه‌های علوم پزشکی به‌عمل آمده است.»

جنت ادامه داد: «کنترل کیفیت فراورده‌های لبنی با دامنه گسترده‌تری در سطح عرضه ادامه دارد و نمونه‌برداری از فراورده‌های لبنی در سطح عرضه و آزمون منشأ نوع چربی صورت می‌گیرد و در صورت تخلف اقدام قانونی و بهداشتی لازم به‌عمل می‌آید.»

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − 11 =