دوشنبه , ۲ بهمن ۱۳۹۶
خانه / اخبار / نستله، کلاگ به خاطر روش های نامنظم استفاده از نمک ،متهم شدند
نمک

نستله، کلاگ به خاطر روش های نامنظم استفاده از نمک ،متهم شدند

 

2014

موضوعات مرتبط: نانوایی، گوشت و مرغ و مواد نگه دارنده

انجمن حمایت از خوردن مواد غذایی سالم از نستله و کلاگ و دیگر شرکت های مواد غذایی انتقاد کرد . به علت اینکه این شرکت ها با توجه به کشوری که تولیداتشان را به فروش می رسانند از مقادیر متفاوتی نمک در محصولاتشان استفاده می کنند .

مطالعات در زمینه آخرین اقدام جهانی در نمک و بهداشت (WASH) ادعا می کند مردم برخی از کشورها هنوز هم از برندهای معروف مواد غذایی ای استفاده می کنند که میزان نمک استفاده شده در آن ها دو برابر نمک استفاده شده در محصولاتی است که به کشورهای دیگر می رود.

WASH، که داده ها را از وب سایت خود تولید کنندگان در ماه اوت جمع آوری کرده بود، گفت: تمام محصولاتی که حاوی نمک هستند مورد بررسی قرار گرفتند . میزان نمک مورد استفاده برای محصولاتی که به کشور های مختلف فرستاده می شود متفاوت است.

WASHبه تولیدکنندگان اعلام کرد : برای کاهش مقدار نمک در محصولاتتان از دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی در خط تولیدتان استفاده کنید.

یافته های حاصل از بررسی ها  

یافته های حاصل ازبررسی های WASH روی محصولات غذایی به شرح زیر است:

برگر فیله اورجینال KFC  که در شرق میانه در رستوران ها سرو می شود شامل 3.5گرم نمک در هر برگر است که سه برابر میزان نمکی است که در مالزی در همین نوع برگر استفاده می شود. (مالزی، 1.05g نمک در برگر).

در کانادا اگر یک دوبل چیزبرگر کینگ بیکن سفارش دهید حاوی 2.85g نمک است ، در حالی که همین برگر در نیوزیلند شامل 1.92g. نمک است. در روسیه غلات (سریال صبحانه) نستله مناسب برای تناسب اندام( رژیم غذایی و تغذیه ورزشکاران) 2g نمک در هر 100g است ، در حالی که مصرف کنندگان در شیلی می توانند همان محصول را با میزان 0.72g نمک در هر 100g بخورند.

ذرت بوداده ( کورن فلکس ) کلاگ که در ونزوئلا به فرش می سد شامل 1.90g نمک در هر 100g است، در مقابل در انگلیس 1.25g نمک در هر 100G است.

WASH استدلال کرد که علت تفاوت اصلی طعم غذاها در دنیا به علت میزان و محتوای نمکشان نمی باشد و هیچ کشوری در دنیا نیست که شورترین غذا را سرو کند. به عنوان مثال: ایالات متحده شورترین K ویژه کلاگ را دارد، اما کم شورترین کلاگ Kellogg’s All Bran را نیز داشته است.

Farrand برنامه نویس بین المللی در  WASHگفت : تولید کنندگان به وضوح قادر به تولید محصولات با نمک کمترهستند، اما به عمد این مقادیر نمک را انتخاب می کنند.علی رغم اینکه میدانند نمک باعث به خطر افتادن سلامت مشتریانشان می شود.

 

سردرگمی مصرف کنندگان

این مطالعه همچنین نمایانگر عدم تطابق برچسب روی ماده غذایی و سایز و اندازه وعده غذایی (سهم غذایی) در سراسر دنیا است که این موضوع نیز باعث افزایش سردر گمی مصرف کنندگان شده ، بنابراین مردم نمی توانند گزینه ای را انتخاب کنند که شوری کمتری دارد ، حتی اگربخواهند.برچسب مواد مغذی روی محصول باید برای همه محصولات فراهم شود تا به مصرف کننده اجازه بدهد بهترین و آگاهانه ترین انتخاب را داشته باشد.

 

WASH تغییرات مثبت در طول زمان در برخی از محصولات را، که به تدریج مقدار نمک خود را از سال 2006 کاهش داده اند (پس از بررسی های WASH در سال 2006) ستود.

به عنوان مثال، Subway در تمام کشورها میزان نمک را در سانویچ های 6 اینچی خود از 3g نمک به 1.7g نمک در هر وعده کاهش داد . بیشترین کاهش در بریتانیای کبیر مشاهده شد.

با این حال برخی از محصولات در حال حاضر نسبت به سال 2006 حاوی نمک بیشتری هستند. به عنوان مثال :

Burger King’s UK Bacon Double Cheeseburger به طور متوسط 20%میزان نمک را افزایش داده است یعنی از 2.2g به 2.64g افزایش یافته .علی رغم همه اخطارهای مربوط به کاهش نمک.

نیازهای بیشتری وجود دارند که باید برآورده شوند

Farrand گفت : UKدر حال طراحی راه کارهایی برای کاهش نمک است و برای بیش از 80 دسته از موادغذایی میزان نمک را تعیین کرده است. اگرچه این تحقیقات نشان می دهند که نیازهای بیشتری وجود دارد که باید برآورده شوند. همچنین بسیار واضح است که باید تمرکز بیشتری روی بخش غذاهایی که بیرون از خانه تهیه می کنیم ، وجود داشته باشد.

پروفسور گراهام مک گرگور، رئیس WASH و استاد پزشکی قلب و عروق در موسسه ولفسون، دانشگاه کوئین مری لندن گفت: “کاهش میزان نمک مقرون به صرفه ترین راه کاری است که به کاهش تعداد افراد مبتلا و در حال مرگ از سکته مغزی، حمله قلبی است و نارسایی قلبی  کمک می کند.

“در مجمع بهداشت جهانی درمه سال 2013 که به اتفاق آرا توافق شد ،همه کشورها باید مصرف نمک روزانه خود را 30 درصد کاهش بدهند با این هدف که به 5 g در روز، تا سال 2025 برسند.

 

مطالعات ما نشان داده است که بسیاری از تولیدکننگان مواد غذایی در جهان ما را برای رسیدن به این اهداف یاری نمی کنند ، این موضوع برای ما غیرقابل قبول است و در واقع این مطالعات روش های نامنظم مارک های مشهور دنیا را افشا می کند و اقدامات فوری در حال حاضر مورد نیاز است.

 

 

http://www.foodmanufacture.co.uk/Ingredients/Brands-criticised-for-chaotic-approach-to-salt

 

Nestlé, Kellogg accused of ‘chaotic’ approach to salt

دپارتمان خارجی :نسترن صومی