پنج شنبه , ۲۸ دی ۱۳۹۶
خانه / اخبار / نگاهی به سنت‌های نوروزی “کشمیریها” از پخت غذا تا سفره هفت‌سین + تصاویر
نگاهی به سنت‌های نوروزی "کشمیریها" از پخت غذا تا سفره هفت‌سین + تصاویر

نگاهی به سنت‌های نوروزی “کشمیریها” از پخت غذا تا سفره هفت‌سین + تصاویر

به گزارش فودکلینیک و به نقل از خبرگزاری میزان، ایام بهار و نوروز بهانه‌ای برای دید و بازدید و پختن غذاهای خوشمزه در منطقه کشمیر است.

مردم کشمیر بر این باورند که نوروز روزی است که جهان در آن خلق و آدم آفریده شد، آفتاب اولین بار درخشید و کشتی نوح از طوفان نجات یافت و امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با یکدیگر ازدواج کردند.

در این روزها بوی خوش غذاهای ویژه نوروز فضای خانه‌ها را معطر می‌کند و پهن شدن سفره هفت سین در کشمیر نیز از جمله آئین‌های این منطقه است.

از جمله غذاهای این سفره می‌توان به “ندرو” (خوراک ساقه نیلوفر آبی، اسفناج، «یکهنی»(ماست و گوشت)، “رستا “(کوفته)، «گوگجار»(شلغم خشک شده)، شلغم تازه و انواع خوراک‌های گوشت و مرغ اشاره کرد.

هفت سین در کشمیر بنام «هفت سن» معروف است(«سن» در زبان کشمیری به معنای غذا است که در آن هفت غذا گذاشته می‌شود.

غیر مسلمانان کشمیر که به آنها “پندت” می‌گویند نیز نوروز را به واسطه نو شدن طبیعت جشن می‌گیرند.

تهال برن (بشقاب پر کردن) از سنت‌های ویژه پندت‌ها در نوروز است. در این بشقاب مقداری برنج، گندم، شیرینی،حبوبات، گردو، گلاب، سکه، قلم، شیشه و یک چراغ روشن گذاشته می‌شود.

همچنین در روزهای عید مردم لباس نو می‌خرند و به دیدار دوستان و آشنایان خود می‌روند.

نگاهی به سنت‌های نوروزی

به نظر می‌رسد که گرامیداشت این آئین در کشمیر برگرفته از سنت کهن نوروز در ایران است که این خود نشان از عمق تعلقات فرهنگی این منطقه با ایران است.

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

نگاهی به سنت‌های نوروزی

/انتهای پیام/

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 17 =