یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / نگاهی به غذاهای محلی استان گیلان
گمج کباب

نگاهی به غذاهای محلی استان گیلان

به گزارش فودکلینیک: نوار شمالی کشور علاوه بر آب و هوای دلپذیرش و مناظر و جنگل های دیدنی اش، طعم های شگفت انگیزی را دارد و تنوع غذا در این منطقه آن قدر بالاست که شهر رشت از سوی یونسکو به عنوان شهر خلاق غذا به ثبت رسیده است. غذاهای شمالی و به ویژه گیلانی در همه جای کشور طرفدران زیادی دارند و رستوران هایی که غذاهای شمالی می پزند، مشتریان پر و پا قرصی پیدا می کنند. برای نمونه می توان به اکبر جوجه گلوگاه اشاره کرد که بی اغراق در تمام کشور شعبه دارد. اگر به غذاهای این خطه سبز علاقه دارید با کوله پشتی امروز همراه شوید تا شما را با تعدادی از این غذاها آشنا کنیم.
بادمجان کباب یا بادمجان شکم پر شمالی
غذاهایی که با بادمجان درست می شوند مثل میرزا قاسمی یکی از غذاهای پر طرفدار شمال کشور هستند این بادمجان شکم پر هم بسیار لذیذ و خوش طعم است.
مواد لازم :
بادمجان متوسط 5 عدد
مغز گردو 1 لیوان
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق چایخوری
سبزی تازه و خرد شده ( ریحان . نعنا . تره ) 1 لیوان
رب آلوچه یا رب انار 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه
طرز تهیه :
بادمجان ها را پوست بکنید سپس بخش میانی بادمجان ها را با چاقو شکاف دهید ( دقت کنید که فقط پوست بادمجان را جدا کنید و سر بادمجان باقی بماند ) ، روی بادمجان ها مقداری نمک بپاشید و 15 دقیقه استراحت دهید سپس بادمجان ها را در روغن زیاد سرخ کنید تا طلایی شوند ، بادمجان های سرخ شده را روی دستمال کاغذی یا توری قرار دهید تا روغن اضافی شان برود.
پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود سپس گردوی چرخ شده و سبزی خرد شده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید و در آخر هم رب گوجه فرنگی ، رب انار یا رب آلوچه ، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید ، به مواد 1 لیوان آب اضافه کنید و با حرارت کم هم بزنید تا مواد غلیظ شده و آب مواد کشیده شود سپس داخل بادمجان ها را با مواد پر کنید. نصف لیوان آب را با 1 قاشق غذاخوری رب انار مخلوط کنید و داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس بادمجان های شکم پر را داخل ماهیتابه و در کنار هم قرار دهید ، در ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید آب اضافی تبخیر شده و سس جذب بادمجان ها شود سپس سرو کنید.
گمج کباب
گمج کباب یکی از چندین غذای سنتی و محلی استان گیلان است در ادامه دستور پخت این غذای لذیذ و محلی را می خوانیم.
مواد لازم:
گوشت تکه‌ای= نیم کیلو
پیاز =۳ عدد
جعفری سائیده شده= نیم کیلو
انار ترش سائیده شده= به میزان لازم
آب= ۱ لیوان
نمک و فلفل و زردچوبه و روغن= به میزان لازم
دستور تهیه:
گوشت را با پیاز رنده شده و فلفل و زردچوبه و جعفری سائیده شده و کمی آب و ۱ قاشق روغن روی شعله ملایم می‌پزیم، در حین پخت به غذا سر می‌زنیم اگر آبش کم بود اضافه می‌کنیم. وقتی گوشت کاملا پخت آب انار ترش یا انار ترش سائیده شده و نمک را اضافه می‌کنیم و صبر می‌کنیم تا خورش جا بیفتد.
ترش کباب یا کباب ترش
ترش کباب یا کباب ترش یک غذای شمالی است که در همه جای ایران طرفدار دارد و خیلی ها که به شمال می روند می خواهند این خوراک خوش طعم را امتحان کنند. در ادامه دستور پخت این غذای مشهور را برایتان می گوییم.
مواد لازم :
گوشت گوسفند یا گوساله ۵۰۰ گرم
گردوی چرخ شده ۱۰۰ گرم
رب انار ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
روغن زیتون یا مایع ۱/۲ لیوان
جعفری. گشنیز. مرزه. ترخون ۳ قاشق خرد شده
نمک. فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: درون کاسه‌ای روغن، پیاز و سیر رنده شده، سبزیجات ریز خرد شده، گردوی چرخ شده، فلفل و رب انار را مخلوط کنید سپس گوشتی را که به شکل درشت و یک اندازه خرد کرده‌اید به این مخلوط اضافه نمائید (نمک را در زمان پخت اضافه کنید تا کباب سفت نشود). روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۲ – ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید تا طعم تمام مواد جذب گوشت شود، پس از این مدت زمان گوشت‌ها را با فاصله یک بند انگشت به سیخ بکشید (فاصله بین گوشت‌ها برای پخت بهتر کباب است).
سیخ‌ها را روی کباب پز یا اتش قرار دهید و وقتی کباب کمی خود را گرفت رویش نمک بپاشید تا ترد بماند (بهترین نوع طبخ برای پخت کباب ترش و هر نوع کبابی اتش ذغال می‌باشد). کباب ترش دارای طعمی عالی و خوشمزه است و بهمراه برنج زعفرانی یا نان سرو می‌شود.
ترش تره
غذاهای شمال بسیار متنوع هستند و ما این تنوع را در شماره امروز با ترش تره به پایان می برید یک غذای لذیذ که همان طور که از نامش پیداست ترش مزه هم هست.
مواد لازم:
اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری، شوید (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد) ۱ کیلو
برنج ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ پیمانه
آب غوره یا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ لیوان
نعنا وخالواش تازه ۱ پیمانه
سیر ۱ بوته کوچک
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به دلخواه
روغن ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
سبزی‌ها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود. برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزی‌های خرد شده را در قابلمه‌ای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید. بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش
شود.
نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابه‌ای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند. تخم مرغ‌ها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغ‌ها را روی مخلوط سبزی‌ها و برنج بریزید.
زمانی که تخم مرغ‌ها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکته:
۱- به جای آب غوره و آب نارنج می‌توان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره می‌شود.
۲-برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
۳-خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
۴-اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده می‌کنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 12 =