یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / پیگیری پایداری سیستم سلامت غذا همچون کشورهای پیشرفته

پیگیری پایداری سیستم سلامت غذا همچون کشورهای پیشرفته

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی گفت: ما به دنبال افزایش بکارگیری فرآیندهای سلامت HACCP در صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک بخش کشاورزی هستیم.

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،  محمد شجاع الدینی در سومین جلسه کارگروه دائمی سلامت غذا که با هدف بررسی فعالیت های سلامت غذا در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک بخش کشاورزی برگزار شد، افزود: کمتر از 10 درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی کوچک با مجوز وزارت جهادکشاورزی فعالیت می کنند که همگی مشمول الزامات قانونی و رعایت مسایل بهداشتی و سلامت تولید هستند و لازم است از نظام استانداردهای تشویقی برای ارتقای سلامت و بازار پسندی محصولات خود برخوردار شوند.

وی در عین حال بر هدفمندتر شدن چارچوب تشویق واحدهای صنایع تبدیلی کوچک تاکید کرد.

شجاع الدینی خواستار تقویت همکاری ها میان دفتر محیط زیست و سلامت غذا با دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی وزارتخانه شد و اظهار داشت : از طریق این همکاری می توان مشاوره های فنی و بهداشتی به منظور ارتقای سطح بهداشت در فرآیند فرآوری، نگهداری و بازاررسانی به دفتر صنایع تبدیلی ارایه داد .

وی افزود: ما انتظار داریم که دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی نسبت به سلامت غذا در فرآیند فرآوری، حساس تر شود.

رئیس کارگروه دائمی سلامت غذا ادامه داد: فعالیت های زیادی در زیر بخش های مختلف کشاورزی در زمینه سلامت تولید محصولات کشاورزی انجام می گیرد که مهم هستند ، اما کافی نیستند.

وی با بیان این که سلامت در زنجیره تولید تا مصرف محصول اتفاق می افتد ، گفت : در این کارگروه، مرزی برای فعالیت ها تعیین شده و در حال حاضر موضوع سلامت و بهداشت تولید محصول را تا مرز عرضه محصولات به بازار دنبال می کنیم و طبق قانون وظیفه نظارت بر سلامت محصولات خام و فرآوری شده کشاورزی بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا ، قاعده مند کردن سلامت غذا در عرصه تولید را از اهداف کوتاه مدت کارگروه دائمی سلامت غذا، عنوان کرد و اظهار داشت: در کوتاه مدت ، انتظار می رود ، مدیریت های استانی بخش کشاورزی با اجرای ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی در مورد سلامت تولید، همسو و هم جهت شوند و با ادبیاتی مشترک بر مساله ارتقای سلامت تولید محصولات کشاورزی متمرکز شوند.

وی هماهنگی میان دستگاه های دولتی و جلب همکاری بخش خصوصی و تشکل های کشاورزی و مهندسی بخش را از اهداف میان مدت کارگروه دائمی سلامت غذا دانست.

شجاع الدینی افزود: ما قصد داریم، سیستم سلامت غذا همچون کشورهای پیشرفته، در کشورما قانونی و پایدار شود و وزیر جهادکشاورزی نیز بر این موارد تاکید دارد.

وی تصریح کرد: دولت وظیفه دارد ابزارهای اقتصادی لازم برای حمایت از تولید و مصرف محصولات سالم و ارگانیک را ایجاد کند.

وی ادامه داد: تولید کننده محصول سالم باید از انگیزه اقتصادی لازم برای تولید محصولاتی با شاخص های بالاتر باشد.

مدیر کل دفتر محیط زیست و سلامت غذا در باره جایگاه سلامت غذا و تولید محصول سالم در برنامه ششم توسعه اعلام کرد: این دفتر در تدوین برنامه راهبردی بخش کشاورزی به عنوان سند پشتیبان احکام پیشنهادی وزارت جهادکشاورزی در برنامه ششم توسعه فعال بوده و سلامت غذا در این برنامه وجود دارد به طوری که وضع کنونی، وضع مطلوب ،چالش ها ،فرصت ها و راهکارهای برنامه ششم توسعه برای ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در این سند دیده شده است.

 

سرمایه گذاری 60 میلیارد تومانی نوسازی شالیکوبی

طی هشت سال اخیر 600 واحد شالی کوبی در کشور اصلاح و نوسازی و خط تولید آنها برای تولید محصول سالم،استاندارد شده است.

در ادامه سومین جلسه کارگروه دائمی سلامت غذا، رقیه سکوتی فر یکی از اعضای این کارگروه و نماینده دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک بخش کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: برای اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی 60 میلیارد تومان توسط وزارت جهادکشاورزی سرمایه گذاری شده است.

وی خواستار حمایت کامل فنی ، علمی و مالی از استقرار سیستم های بهداشتی در واحدهای صنایع غذایی کوچک زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی شد.

سکوتی فر، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را مسوول پاسخگویی سلامت غذا در کشور دانست و در عین حال اظهار داشت: بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده مواد اولیه کارخانه و صنایع غذایی می تواند این واحدها را  به دریافت استانداردهای متنوع بهداشتی تشویق کند.

وی تشویق واحدهای تولیدی دارای گواهینامه کنترل بهداشت مواد اولیه، فرآورده نهایی اعمال یارانه ها ی صادراتی و تعرفه مناسب، تجهیز آزمایشگاه های کنترل کیفیت کارخانه ها مطابق استاندارد 17025، آموزش کارشناسان و نیروهای کارخانه های مواد غذایی و اجرای پروژه های مشترک با سازمان بین المللی فائو، یونیدو و APO به منظور ارتقای سلامت مواد غذایی در عرصه فرآوری را از سوی دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی وزارت جهاد کشاورزی به کارگاه پیشنهاد داد.

سکوتی فر با اشاره به این که طبق گزارش سال گذشته، پنج هزار واحد صنایع غذایی کوچک در بخش کشاورزی فعالیت دارند، اذعان داشت: اکثر این واحدها به علت تحریم های غرب، مشکلات داخلی، مسایل مربوط به مواد اولیه و بازار مناسب، با ظرفیت کامل خود کار نمی کنند.

منبع: ایانا

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + چهارده =