یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار / دانلود نبض با موضوع بسیج ملی تغذیه؛ با حضور نمایندگان استاندارد، وزارت بهداشت و کانون انجمن های صنایع غذایی

دانلود نبض با موضوع بسیج ملی تغذیه؛ با حضور نمایندگان استاندارد، وزارت بهداشت و کانون انجمن های صنایع غذایی

کارشناسان معتقدند، آموزش همگانی تغذیه با هدف اصلاح الگوی تغذیه اگرچه موضوع بسیار مهمی بشمار می آید، اما در دسترس بودن غذای سالم با قیمت مناسب از مهمترین موارد برای بهبود تغذیه در کشور است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با حضور در استودیو نبض درخصوص بسیج ملی تغذیه در کشور گفت: یکی از کارهایی که باید صورت بگیرد، آموزش همگانی تغذیه است و اگر قرار باشد الگوی تغذیه اصلاح شود، این تنها راه برای اصلاح الگوی غذای مردم نیست، بلک باید محصولات غذایی سالم وارد بازار شود و به گونه ای باشد که مردم امکان تهیه آن را داشته باشند.

دکتر عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: الان سرانه مصرف قند و شکر بیش از مصرف توصیه شده است، و مردم بیشتر از مصرف سرانه استفاده می کنند. مصرف روغن هم بسیار بیشتر از میزان توصیه شده است و نمک هم دو برابر مقدار توصیه شده است، در حالیکه مصرف توصیه شده کمتر از 5 گرم است. اکنون مصرف نمک حدود 12 گرم است و شیر و سبزی هم بسیار کمتر استفاده می شود، و باید یکی از الویت ها اصلاح نظام غذایی باشد.

او افزود: در بسیج ملی تغذیه چند هدف دنبال می شود که همه بخش هایی که در تغذیه مردم نقش دارند، روی فرهنگ مردم کار شود و حساس سازی صنایع غذایی که به کمک بخش بهداشت بیایند، و محصولات غذایی سلامت محور را وارد بازار کنند. یک کار اینست که آموزش را به مهدهای کودک و مدرسه ها ببریم. رسانه ها نیز نقش مهمی در اصلاح الگوی غذایی داشته باشند. مصرف بی رویه فست فود ها و مصرف بی رویه نوشابه ها و غذاهای چرب در میان مردم کاهش یابد.
به گفته او، نهادهایی که باید کمک کند در بخش های تولید و توزیع و عرضه باید ساماندهی شوند و جهاد کشاورزی و وزارت صنعت و صنایع غذایی، همچنین قیمت ها و تبلیغات می توانند مردم را تشویق به مصرف درست کنند.

در ادامه برنامه مهندس قاسم پور مشاور رئیس سازمان استاندارد گفت: سازمان ملی استاندارد، استانداردها را تعیین می کند و رده بندی می کند. در مورد چربی ها حدود 15 سال پیش چربی های خطرساز به مردم می رسید که اکنون زیر 5 درصد است.

قاسم پور مشاور رئیس سازمان استاندارد

عبداللهی در ادامه افزود: در بخش صنعت استانداردها باید بازنگری شود، اما در قنادی ها، فست فود ها و اغذیه فروشی ها و همچنین قنادی ها این استانداردها چگونه کنترل و تعیین خواهد شد!

زرگران دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی با بیان اینکه نگاه فعالان حوزه صنایع غذایی نگاه ملی است گفت: بخش قابل توجهی مواد غذایی مردم بصورت خام استفاده می شود و شفاف ترین بخش تولید صنایع غذایی کشور است. اما کالاهای مشابهی در اصناف تولید می شود بدون آنکه پروانه خاصی داشته باشند.

زر

 

مشروح این گفتگو در ویدئو قابل مشاهده است:

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + یازده =