پنج شنبه , ۲۸ دی ۱۳۹۶
خانه / مقالات علمی / مقالات / تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات
تخمیر در صنایع غذایی

تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات

تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات

تخمير پديده‌اي است ناشي از مجموعه فعاليتهاي زيستي که در آن ترکيبات آلي داراي مولکولهاي بزرگ به ترکيبات داراي مولکولهاي کوچک‌تر و ساده‌تر شکسته و تجزيه (کاتابوليسم) شده از فرايند آن علاوه بر ايجاد ترکيبات آلي ساده‌تر، دي‌اکسيدکربن و انرژي نيز آزاد مي‌گردد. با بيان ديگر تخمير تجزيه ناقص بعضي از متابوليت‌ها (ترکيبات آلي) به ترکيبات ساده‌تر همراه با انرژي توسط عامل تخميري است.

در گياهان تخمير بيولوژيکي تنها تخمير الکلي نبوده، ممکن است با کمي تخمير لاکتيک نيز همراه باشد، برخي از سازواره‌هاي حياتي (ميکروارگانيسم‌ها) مانند قارچ‌هاي ميکروسکوپي نيز قادر به تخميرهايي مانند تخميرهاي سيتريک و اکساليک روي قندهاي شش کربني (هگزوزها) و تخمير استيک روي الکل اتيليک و غيره هستند. باکتريها عامل انواع ديگري از تخمير در طبيعت هستند. تخمير بوتيريک سلولز لاشه برگ‌ها و تجزيه آنها که سبب افزايش ترکيبات آلي خاک مي‌شود و همچنين تخميرهاي تعفني مواد آلي توسط باکتريها صورت مي‌گيرد.

تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات

تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات

دانلود

تخمیر در صنایع غذایی و صنعت شکلات

تخمير پديده‌اي است ناشي از مجموعه فعاليتهاي زيستي که در آن ترکيبات آلي داراي مولکولهاي بزرگ به ترکيبات داراي مولکولهاي کوچک‌تر و ساده‌تر شکسته و تجزيه (کاتابوليسم) شده از فرايند آن علاوه بر ايجاد ترکيبات آلي ساده‌تر، دي‌اکسيدکربن و انرژي نيز آزاد مي‌گردد. با بيان ديگر تخمير تجزيه ناقص بعضي از متابوليت‌ها (ترکيبات آلي) به ترکيبات ساده‌تر همراه با انرژي توسط عامل تخميري است.

در گياهان تخمير بيولوژيکي تنها تخمير الکلي نبوده، ممکن است با کمي تخمير لاکتيک نيز همراه باشد، برخي از سازواره‌هاي حياتي (ميکروارگانيسم‌ها) مانند قارچ‌هاي ميکروسکوپي نيز قادر به تخميرهايي مانند تخميرهاي سيتريک و اکساليک روي قندهاي شش کربني (هگزوزها) و تخمير استيک روي الکل اتيليک و غيره هستند. باکتريها عامل انواع ديگري از تخمير در طبيعت هستند. تخمير بوتيريک سلولز لاشه برگ‌ها و تجزيه آنها که سبب افزايش ترکيبات آلي خاک مي‌شود و همچنين تخميرهاي تعفني مواد آلي توسط باکتريها صورت مي‌گيرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =