چهارشنبه , ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / اثرات آکرولئین بر سلامتی انسان
Acrolein

اثرات آکرولئین بر سلامتی انسان

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از Molecular Nutrition & Food Research؛ آکرولئین (2-پروپنال) به طور گسترده در غذاهای پخته شده و محیط وجود دارد. نام آکرولئین ترکیبی از آکرید (مربوط به بوی تند) و اولئوم (روغن) می باشد.

آکرولئین به طور فراگیر در مواد غذایی پخته شده و محیط وجود دارد. آکرولئین از کربوهیدرات ها، روغن های گیاهی و چربی های حیوانی، آمینواسیدها، طی گرم کردن مواد غذایی و توسط احتراق سوخت های نفتی ایجاد می شود. واکنش های شیمیایی مسئول در رها سازی این ماده شامل آبگیری گلیسرول توسط حرارت، تجزیه رترو-آلدول کربوهیدرات های آبگیری شده، پراکسیداسیون اسیدهای چرب چند غیر اشباعی و تجزیه استرکر اسیدهای آمینه متیونین و ترئونین می باشد.

آکرولئین به عنوان عامل سمیت ژنتیکی شناخته می شود که واکنش پذیری بالای آن با گروه آمین پروتئین ها عامل اصلی آن می باشد. امکان دارد که آکرولئین در طی رسیدن محصولات الکلی تولید شود. همچنین به عنوان یک محصول تجزیه گرمایی سلوفان و ترموپلاستیک های پلی استایرن مورد در بسته بندی غذا نیز تولید می شود. محصولات تنباکو مهم ترین منبع تولید آکرولئین می باشند.

آکرولئین یک سم ریوی قوی و ترکیب معمول در هوای خانگی و هوای آزاد می باشد. آکرولئین در تحریک آسم در کودکان نقش دارد و عمل پروتئین بازدارنده یک نوع موتور با نام پی 53 را مختل می کند که می تواند در ایجاد سرطان شش ناشی از دود سیگار دخالت کند. آکرولئین حاصل از پراکسیداسیون چربی در بدن انسان مهم ترین ترکیبی است که همراه با بیماری آلزایمر افزایش پیدا می کند و نقش موثری در ارتباط با بیماری های تجزیه عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون دارد. همچنین مشخص گردیده که این ماده به دلیل اتصال به بازهای DNA دارای اثر سرطان زایی بوده و می تواند ناهنجاری کروموزومی ایجاد کند.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + هفده =