شنبه , ۲۷ مهر ۱۳۹۸
خانه / اخبار ویژه / استفاده از تکنولوژی پلاسما برای نابودی بیوفیلم ها در میوه و غذاها
استفاده از تکنولوژی پلاسما برای نابودی بیوفیلم ها در میوه و غذاها

استفاده از تکنولوژی پلاسما برای نابودی بیوفیلم ها در میوه و غذاها

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک؛ گروهی از محققین در چین، در حال مطالعه درباره ای استفاده از تکنولوژی پلاسمای غیر تعادلی با فشار اتمسفری که امروزه به طور گسترده در حوزه پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، به عنوان یک راه حل جدید برای افزایش ماندگاری میوه ها و غذاهای فاسد شدنی می باشد.

وقتی باکتری ها به سطوح غذاها متصل می شوند می توانند مواد مغذی را از ماده غذایی استخراج نموده و به رشد خود به صورت بیوفیلم ادامه دهند. بیوفیلم های باکتریایی در سطح غذاها و تجهیزات فراوری مواد غذایی باعث کاهش کیفیت و ایمنی مواد غذایی می گردند. با این حال تحقیقات نشان دادند که منابع پلاسمایی قادر به نابودی باکتری هایی مثل سالمونلا و ای کلای در سطح سیب و دیگر انواع میکرو ارگانیسم های عامل فساد در انبه و خربزه و باکتری لیستریا در گوشت بوده است.
یک مطالعه منتشر شده در مجله ی Physics Plasmas به بررسی کامپیوتری اثر پلاسما بر بیوفیلم موجود در سطح سیب پرداخت. این مطالعه نشان داد که تکنولوژی پلاسما می تواند در از بین بردن آلودگی در غذاها در آینده ای نزدیک مورد استفاده قرار گیرد. هدف اصلی این تیم تحقیقاتی مهار کردن گونه های فعال تشکیل شده با پلاسما برای نابودی بیوفیلم های باکتریایی می باشد. زیرا که از بین بردن این گونه های فعال به شدت سخت می باشد.
این محققین اشاره نمودند که در آینده ای نزدیک و با توسعه ی منابع ارزان پلاسما، این تکنولوژی به طور گسترده ای برای افزایش ماندگاری مواد غذایی علی الخصوص میوه ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان
منبع:
http://www.ift.org

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + هفده =