دوشنبه , ۲۰ آذر ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / حذف کاراگینان از لیست ترکیبات مجاز برای محصولات ارگانیک در آمریکا
حذف کاراگینان از لیست ترکیبات مجاز برای محصولات ارگانیک در آمریکا

حذف کاراگینان از لیست ترکیبات مجاز برای محصولات ارگانیک در آمریکا

به گزارش واحد بین الملل فود کلینیک؛ انجمن ملی استانداردهای ارگانیک سازمان کشاورزی آمریکا به حذف کاراگینان از لیست ترکیبات مجاز مورد استفاده در غذاهای ارگانیک رای داد. انجمن ارگانیک آمریکا استفاده از برخی ترکیبات سنتتیک و غیر سنتتیک در محصولات دارای لیبل ارگانیک را به شرط این که این ترکیبات را نتوان از منابع طبیعی تهیه نمود و یا اینکه دارای جایگزین های ارگانیک نباشد مجاز می داند. این ترکیبات دارای یک لیست ملی در ایالات متحده آمریکا هستند.

کاراگینان نام ارگانیک برای دسته ای از پلی ساکاریدهای خطی است که از گونه هایی از جلبک دریایی قرمز استخراج می گردد. کاراگینان را می توان به عنوان یک ماده حجم دهنده، حامل، امولسیفایر، ماده ژل کننده، ماده براق کننده، جاذب رطوبت، پایدار کننده و یا قوام دهنده استفاده کرد.

این ماده در مقادیر بین ۰٫۰۳ تا ۰٫۷۵ درصد  مورد استفاده قرار می گیرد و بیشترین کاربرد آن در محصولات غیر لبنی آنالوگ شیر، گوشت و مخلوط های نوشیدنی است. این ماده برای قرن های متمادی در فرآیند مواد غذایی مورد استفاده قرار گرفته است.

اثرات کاراگینان بر سلامتی

در سال ۲۰۱۲، ادعاهایی شکل گرفت مبنی بر این که فرآیند تولید کاراگینان از جلبک دریایی این ماده را به یک ماده سنتتیک بر اساس تعریف انجمن ارگانیک آمریکا تبدیل می کند. علاوه بر این اطلاعات ضد و نقیضی در ارتباط با اثرات این ترکیب بر سلامتی انسان ها وجود دارد.

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک؛ انجمن ارگانیک آمریکا، به این نتیجه رسید که اطلاعات علمی در ارتباط با اثرات منفی این ماده بر سلامت مصرف کنندگان کامل نمی باشد. با این حال این انجمن بیان نمود که با توجه به نگرانی های مصرف کنندگان در این زمینه، این ماده از لیست ترکیبات مجاز قابل استفاده در محصولات ارگانیک حذف شده و تولید کنندگان می توانند از جایگزین هایی برای این ترکیب استفاده نمایند و در کل توصیه به حذف این ماده از لیست ملی نموده است.

جایگزین های کاراگینان

کمیته ی مربوطه دریافت که برای برخی از استفاده ها مانند محصولات لبنی و نوشیدنی های غیر لبنی شبیه به شیر می توان از جایگزین هایی مانند صمغ ژلان، زانتان و گوار به جای کاراگینان استفاده کرد. برای گوشت های فرآوری شده مانند ساندویچ گوشت نیز نتایج قابل قبولی در زمینه جایگزین های کاراگینان یافت نگردید زیرا ممکن است که عمر مفید این محصولات بدون کاراگینان به خطر بیافتد. یک گروه کلیدی دیگر نیز محصولات مخصوص گیاهخواران و وگان ها می باشد که نمی توان از ژلاتین در محصولات غذایی آن ها استفاده نمود چون دارای منشا حیوانی هستند. با توجه به این مباحث، انجمن ملی ارگانیک آمریکا با ۱۰ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و یک رأی ممتنع، رأی به حذف کاراگینان از لیست ترکیبات مجاز البته با توجه به دسترسی به ماده جایگزین داد.

منبع: http://www.ift.org

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + 5 =