شنبه , ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / خواص نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه شیره خرما
خواص نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه شیره خرما

خواص نوشیدنی تخمیری فراسودمند بر پایه شیره خرما

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از یک مطالعه منتشر شده در مجله Electronic Journal of Food Processing and Preservation ؛ در دهه اخیر تغییرات چشمگیري در درك نقش غذا در ارتقاي سطح سلامت جامعه ایجاد شده است. تحقیقات علمی از بررسی نقش غذا به عنوان منبع انرژي، به بررسی فعالیت بیولوژیکی غذا در ارگان هاي مختلف، تغییر جهت داده اند.

پیشرفت هاي علمی سبب گردیده تا مصرف کنندگان نیز به نقش غذا در بهبود کیفیت زندگی، افزایش طول عمر و پیشگیري از بیماريهایی همچون عفونت هاي گوارشی، تصلب شرائین کُرُنري قلب، کلسترول خون، سرطان به خصوص سرطان روده و التهاب مجراي گوارشی علاقه مند شوند. در این راستا، الگوي غذایی جوامع پیشرفته و در حال توسعه به سمت تولید غذاهاي عملگرا و سلامت بخش با کیفیت بالاتر و ارزش تغذیه اي بیشتر سوق داده شده است. غذاي عملگرا افزون بر خواص تغذیه اي پایه، حداقل داراي یک ویژگی سلامتی بخش مشخص و ثابت شده نیز می باشد که توسط دانشمندان علم تغذیه توصیه و توسط مصرف کننده مصرف می شود. فراورده هاي غذایی تخمیري هم جزء این دسته فراورده ها می باشند. ازآنجا که کشور ایران در تولید خرما پیشتاز است و از طرفی ضایعات این محصول کشاورزي بسیار بالا است، می توان با تولید فراورده هاي تخمیري جدید ازشیره خرما گامی عملیاتی در جهت تحقیقات صورت گرفته، برداشت.

تحقیقات مختلف نشان داده است که خرما داراي ویژگی ضد جهش بوده و خطر بیماري هاي مختلفی چون دیابت، چاقی و سرطان را کاهش می دهد. این میوه براي افرادي که نمی توانند ساکارز را تحمل کنند و از بیماري ارثی کمبود ساکارز ایزومالتاز رنج می برند، بسیار مفید می باشد.

با توجه به خواص سلامت بخش شیره خرما و همچنین فرآیند تخمیر، محققین دانشگاه تهران اقدام به تولید نوشیدنی تخمیری فراسودمنند از شیره خرما حاوی لاکتوباسیلوس رامنوسوس پرداختند. در واقع پروسه تخمیر با این باکتری منجر به اثرات مهمی مانند ایجاد شرایط اسیدی، جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا و کاهش فاکتورهای ضد تغذیه می شود.

این محققین در نهایت موفق به تولید نوشیدنی های فراسودمندی شدند که دارای مواد فنولیک بیشتر و در نتیجه آن خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتری نیز داشتند. علاوه بر این، نوشیدنی حاصل از نظر خصوصیات حسی نیز با نوشیدنی های دیگر موجود در بازار تفاوت معنی داری نداشته و دارای مدت زمان ماندگاری خوبی نیز بوده است.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =