چهارشنبه , ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / ریبیانا (Rebiana)، ترکیبی نوین در صنعت شیرین کننده های غذایی
Rebiana

ریبیانا (Rebiana)، ترکیبی نوین در صنعت شیرین کننده های غذایی

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از cfsan.fda ؛ تحقیقات آزمایشگاهی در ارتباط با شیرین کننده ها و افزودنی های غذایی یک رشته قوی مطالعاتی شده است. تمایل فزاینده ای به سمت افزودنی های طبیعی تر و ارگانیک وجود دارد. جایگزین های شکر ترکیباتی هستند که مثل قندها برای شیرین کردن مواد غذایی استفاده می شوند، با این تفاوت که بدون نیاز به انسولین متابولیزه شده، هضم نشده و یا یه میزان کم هضم می شوند و در نتیجه ارزش کالری زایی زیادی ندارند.

شیرین کننده ها ممکن است مصنوعی باشند یا از منابع طبیعی استخراج گردند. دلایل برای جایگزین کردن شکر متفاوت است. میزان دسترسی، فرمولاسیون فرآورده، توجیه اقتصادی، سلامتی و رژیمی از این جمله می باشند.

از دهه ی 1950 به بعد نگرانی هایی در مورد اثرات رژیم غذایی بر سلامتی انسان به وجود آمد و مصرف مقادیر زیاد کربوهیدرات، به ویژه قند معمولی در ایجاد بیماری های شایعی مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سایر اختلالات سوخت و سازی موثر شناخته شد. در دهه 1980 حرکتی در جهت تولید فرآورده های غذایی کم کالری مشاهده گردد. آگاهی مصرف کنندگان در زمینه کالری و سلامتی، واکنش سریع بسیاری از تولید کنندگان را موجب می گردد. تمایل فزاینده ای به سمت افزودنی های طبیعی تر و ارگانیک وجود دارد. یکی از چنین علاقه مندی ها و تمایلات در ترکیبی شیریم که از گیاه استویا ربادیانا استخراج می شود وجود دارد.

گ به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از cfsan.fda ؛ یاه استویا منبعی از انواع گلیکوزیدهای دی ترپنی شیرین می باشد. بر حسب درصد وزن خشک، چهار گلیکوزید عمده یافت شده در برگ های این گیاه عبارتند از: استویوزید، ربادیوزید A، ربادیوزید C و دالکوزید A. ربادیوزید A و استویوزید اجزای متشکله اصلی مزه شیرین می باشد. ربادیوزید A در مقایسه با استویوزید دارای قدرت شیرین کنندگی بیشتر و پروفایل طعمی مطلوب تری می باشد. آن تقریبا 200 الی 300 برابر شیرین تر از ساکارز می باشد.

ریبیانا یک نام عمومی برای ربادیوزید A با خلوص بالا می باشد. اخیرا FDA این ماده را به عنوان یک ترکیب ایمن (GRAS) جهت استفاده در غذاها در نظر گرفته است. ریبیانا در مقایسه با آسپارتام و نئوتام هم در شرایط اسیدی و هم قلیایی پایداری بیشتری دارد و بنابراین در نوشیدنی هایی که دارای مرحله حرارت دهی در طی فرآیند تولید می باشند از جمله نوشیدنی های ورزشی، شیر طعم دار، ماست آشامیدنی و آب میوه ها، این شیرین کننده پایداری خوبی در فرآیندهای حرارتی دمای بالا-زمان کوتاه و همچنین در طی مرحله انبار داری دارد. علاوه بر این، برای ترکیب کردن با سایر شیرین کننده های بدون کالری و شیرین کننده های کربوهیدراتی بسیار مناسب می باشد.

در کل، ویژگی های منحصر به فرد آن به متخصصین غذا این امکان را می دهد که غذاها و نوشیدنی هایی را تولید کنند که نیاز مصرف کننده ها را به مزه قوی بدون کالری شکر فراهم کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × یک =