دوشنبه , ۱ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / ریزجلبک اسپیرولینا، گزینه غذایی جدید و سالم
اسپیرولینا

ریزجلبک اسپیرولینا، گزینه غذایی جدید و سالم

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از Journal of bioscience bioengineering؛ افزایش آگاهی عموم افراد جامعه سبب شده غذاهای فراسودمند مورد توجه قرار گیرند. اسپیرولینا پلاتنسیس یکی از نوید بخش ترین ریزجلبک ها و غذای فراسودمند که از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان بهترین راه حل برای فردا و همچنین به عنوان غذای برتر اعلام گردیده است. فواید و برتری های این ریزجلبک نسبت به سایر منابع غذایی گیاهی و دیگر جلبک ها بسیار زیاد و قابل توجه می باشد.

جلبک ها حدود یک سوم توده سلولی گیاهی دنیا را تشکیل می دهند. در اوایل 1950 کمبود قابل توجهی از منابع پروتئینی در رژیم غذایی مردم دنیا مشاهده شد که منجر به آغاز مطالعاتی جهت یافتن منابع پروتئینی مناسب و قابل جایگزین گردید. در آن زمان توده سلولی جلبک ها انتخاب مناسبی جهت دستیابی به این هدف به نظر رسید. ریز جلبک ها منبع مهمی از ویتامین ها A، C، E، گروه B، اسید فولیک، اسید پنتوتنیک و بیوتین نیز هستند. از جمله ریز جلبک های درارای ارزش تغذیه ای بسیار بالا، گونه اسپیرولینا می باشند که امروزه به صورت صنعتی تولید می شوند و مصارف گوناگونی دارند.

به گزارش واحد بین الملل فودکلینیک و به نقل از Journal of bioscience bioengineering؛ تولید تجاری اسپیرولینا شامل چهار مرحله است: کشت، برداشت، خشک کردن و بسته بندی. تمامی این مراحل می تواند بازدهی نهایی یا کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار دهد. سالیانه بیش از 3000 تن پودر اسپیرولینا در دنیا تولید می شود. اسپیرولینا در بسیاری از کشورها مانند ژاپن، شیلی، ویتنام، هند و تایوان به شکل محصول تجاری و به عنوان غذای عملگر و سلامت بخش با اهداف درمانی به فروش می رسد با این حال سه شرکت تولید کننده اصلی اسپیرولینا در آمریکا، چین و تایلند قرار دارند. این سه شرکت در مجموع سالانه حدود 1000 تن اسپیرولینا تولید می کنند. حدود 30 درصد تولید فعلی جهانی اسپیرولینا مربوط به خوراک دام می باشد. اسپیرولینا همچنین دارای کاربردهای غذایی مختلفی هستند.

اسپیرولینا حاوی مقادیر فراوانی پروتئین های گیاهی، کاروتنوئیدها، اسیدهای چرب ضروری و نادر اسید گامالینولنیک، سولفو لیپیدها، پیش سازهای ویتامین ها و دیگر ترکیبات مغذی مثل ویتامین ها و مواد معدنی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، روی و سلنیوم می باشد. همچنین اسپیرولینا منبع غنی و ارزانی از رنگدانه های مختلف مثل فایکوسیانین است. فایکوسیانین یکی از رنگدانه های جانبی در فتوسنتز و از خانواده فیکو بیلی پروتئین ها می باشد. کاربرد این ترکیب معمولا در صناع غذایی به عنوان یک ماده رنگی، امولسیفایر، قوام دهنده و عامل ایجاد ژل می باشد.

در نتیجه اسپیرولینا می تواند عامل بالقوه ای جهت درمان بیماری های ناشی از تنش های اکسیداسیونی، التهابات، آلرژی ها، ویروس ها، بیماری های سیستم ایمنی، بیماری های کبدی حتی سرطان ها می باشد. علاوه بر این، اسپیرولینا فاقد دیواره سلولی خود می باشد، این ویژگی باعث شده تا ماده غذایی مناسبی برای افراد مسن و یا بیماران مبتلا به مشکلات جذب روده ای باشد.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 1 =