دوشنبه , ۱ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / نقش چای سبز در ارتقاء سطح سلامت جامعه

نقش چای سبز در ارتقاء سطح سلامت جامعه

به گزارش واحد بین‌الملل فودکلینیک و به نقل از Journal of Nutrition؛ غذاهای تغذیه ای و عملگرا آن دسته از غذاهایی هستند که خظر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند و ترکیبات فعال و موثر به طور طبیعی در آن ها موجود می باشد.

در سال های اخیر مصرف کنندگان تمایل به مصرف غذاهایی دارند که نه تنها تغذیه اولیه آن ها را فراهم می کند بلکه بتواند موجب افزایش سلامتی آن ها گردد، از این رو غذاهای عملگر توجه بیشتری را به خود معطوف داشته اند. یکی از انواع این نوع مواد غذایی چای سبز می باشد.

اگرچه هر دو نوع چای سبز و سیاه از ماده اولیه ای یکسان، یعنی جوانه و برگ های انتهایی و تازه چیده شده چای، بدست می آیند اما بر اثر سلسله عملیات متفاوتی که در رابطه با عمل آوری آن ها اعمال می شود به کیفیت و ویژگی های متفاوت دست می یابند. برگ هایی که به منظور تولید چای سیاه بکار می روند مرحله تخمیر (اکسایش) را به طور کامل طی می کنند حال آنکه برگ هایی که در تولید جای سبز مورد استفاده قرار می گیرند ابتدا مختصری بخار داده می شوند و متعاقبا خشک می گردند. چای سیاه عمدتا از کشتزارهای واقع در آفریقا، هندوستان، سریلانکا و اندونزی به دست می آید، حال آن که چای سبز در کشورهای خاور دور مانند چین و ژاپن عمل می آید.

به گزارش واحد بین‌الملل فودکلینیک و به نقل از Journal of Nutrition؛گرچه هر دو نوع چای سیاه و سبز حاوی مقدار مشابهی فلاونوئید هستند اما ساختار شیمیایی آن ها تفاوت هایی را نشان می دهد. در واقع چای سبز بیشتر حاوی فلاونوئیدهای ساده موسوم به کاتچین می باشد حال آن که به علت مرحله اکسایش یا تخمیر که برگ های تازه چیده شده در سلسله مراحل تولید چای سیاه سپری می کنند در این نوع چای فلاونوئیدهای ساده به گونه های پیچیده تری به نام تئافلاوین و تئاروبیژین تبدیل شده اند.

در مقالات بسیاری رابطه چای سبز و اثر آن بر محافظت شخص در برابر برخی انواع سرطان از جمله سرطان ریه و سرطان معده و نیز وضعیت مقدماتی این بیماری یعنی التهاب معده به اثبات رسیده است. افزون بر این طی یک مورد بررسی مشاهدات که در ژاپن به عمل آمد، مشخص شد که مصرف مرتب چای سبز (بیش از 3 فنجان در روز)، می تواند از شخص در برابر بازگشت بیماری سرطان سینه محافظت کند.

دیگر بررسی های به عمل آمده مشخص نموده اند که چای سبز افزون بر توانمندی ضد سرطانی و ضد اکسنده خود از خواص ضد التهابی، ضد تشکیل لخته، پایین آورنده کلسترول، ضد ویروس و ضد باکتریایی نیز بهره های وافر دارد. علاوه بر این، نتایج تحقیقات گوناگون انجام شده در مورد اثرات چای سبز بر حفظ سلامتی بدن حاکی از آن است که نوشیدن مرتب چای سبز میزان خطر ابتلا به سرطان را تا دو سوم کاهش می دهد.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − هشت =