یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶
خانه / اخبار ویژه / کاهش ریسک سکته مغزی با مصرف روزانه تخم مرغ
کاهش ریسک سکته مغزی با مصرف روزانه تخم مرغ

کاهش ریسک سکته مغزی با مصرف روزانه تخم مرغ

به گزارش واحد بین الملل فود کلینیک؛ یک مطالعه منتشر شده در مجله Journal of the American College of Nutrition، نشان داد که مصرف تخم مرغ می تواند به کاهش خطر ریسک سکته مغزی کمک کند.
محققین در این مطالعه به بررسی هفت مطالعه در متا آنالیز دریافت تخم مرغ و سکته مغزی و هفت مطالعه در متا آنالیز برای بیماری قلبی عروقی پرداختند. حدودا ۲۷۶۰۰۰ و ۳۰۸۰۰۰ فرد بالغ به ترتیب در مطالعه مربوط به بیماری قلبی و سکته مغزی شرکت کردند. این مطالعه ابتدا درباره ایالات متحده آمریکا و سپس در ارتباط با مناطق دیگر مانند ژاپن، استرالیا، اسپانیا و بریتانیا صورت گرفت. مطالعات در سال های ۱۹۸۲ تا ۲۰۱۴ منتشر شدند. دوره زمانی مطالعات نیز از ۶ سال تا ۲۶ سال متفاوت بوده است. اکثر مطالعات به بررسی فاکتورهای مهم برای بیماری قلبی و عروقی و سکته مغزی مانند سن، جنس، اندیس توده بدنی (BMI)، فعالیت فیزیکی، سیگار کشیدن، الکل و فشار خون پرداختند.
در متا آنالیزهای با مصرف بالای تخم مرغ در برابر دریافت کم آن (یک تخم مرغ در روز در برابر کمتر از دو تخم مرغ در هفته)، محققین مشاهده نمودند که میزان سکته مغزی به طور معنی داری ۱۲ درصد کاهش یافته است. با این حال ارتباطی بین مصرف روزانه تخم مرغ و بیماری های قلبی عروقی مشاهده نشد.
اگرچه علت دقیق این پدیده و نقش تخم مرغ در کاهش ریسک سکته مغزی به طور واضحی، مشخص نشده است اما نویسنده این مطالعه آقای دومینیک الکساندر محقق در انستیتو EpidStat عنوان می کند که تخم مرغ دارای خصوصیات تغذیه ای مثبت زیادی می باشد مانند آنتی اکسیدان ها که می توانند باعث کاهش استرس های اکسیداتیو و التهاب شوند. علاوه بر این تخم مرغ یک منبع عالی از پروتئین می باشد که می تواند باعث کاهش فشار خون گردد. با این حال به تحقیقات بیشتری برای درک بهتر نقش تخم مرغ در کاهش ریسک سکته های مغزی نیاز است.

واحد بین الملل: مهدی محمدیان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 20 =