یکشنبه , ۲۸ آبان ۱۳۹۶

Novel food

«کمیسیون اروپا مشغول بررسی مقررات مربوط به مواد غذایی موسوم به “موادغذایی نوین” (Novel food) است. این غذاهای نوین چه هستند و در حال حاضر در اتحادیه اروپا چه مقرراتی برای آنها وضع شده است؟»

ژان پوتیه، کارشناس مقررات مربوط به مواد غذایی در اداره فدرال بهداشت، سلامت زنجیره غذایی و محیط زیست بلژیک به این پرسش پاسخ می دهد: «آنچه ما “ماده غذایی نوین” می نامیم غذاهایی است که تا پیش از سال ۱۹۹۷ میلادی در اتحادیه اروپا مصرف نمی شده است. مواد غذایی نوین شامل اجزای غذایی با ساختار مولکولی متفاوت یا گیاه یا حیواناتی مثل حشرات می شود که از قاره های دیگر به اروپا آورده شده اند. این محصولات پیش از این در اروپا خورده نمی شد و باید معلوم شود که خوردنشان برای سلامت افراد زیان آور نیست. این کار نیاز به آزمایش طولانی مدت دارد. بنابراین برای این که ماده ای غذایی وارد بازارهای اروپا شود، باید جواز خاصی دریافت کند. این مجوز پس از این داده خواهد شد که ارزیابی علمی نشان دهد ماده غذایی هیچ خطری برای سلامت افراد ندارد.»

وی می افزاید: «از زمان اجرای مقررات در اتحادیه اروپا حدود صد جواز صادر شده است. مثلا برای دانه چیا که گیاهش در آمریکای جنوبی می روید و مملو از چربی های امگا ۳ است. همین طور مولکول های شکر جدید یا فیتوسترول هایی که می توان در مارگارین به کار برد و میزان کلسترول بدن را کم می کنند. اما غذاهای نوین و واردات آن به اروپا، به تغذیه محدود نمی شود، بلکه این قضیه، دلایل فنی هم دارد. مثلا صمغ جدیدی ساخته شده است که با آن چسبندگی آدامس های جدید، کم تر می شود و اگر کسی آنها را در خیابان بیاندازد پاک کردن و تمیز کردن خیابان راحت تر است. برای غذاهای نوین مقرراتی هست که در سراسر اروپا اجرا می شود بنابراین مجوز ورود آنها به بازار در سراسر اروپا معتبر است.»

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 5 =